De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Winterse soep

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Winterse soep

Bereidingswijze

  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de kerrie toe en bak 2 minuten mee.
  • Schil en snijd de aardappels, zoete aardappels, pastinaken en de helft van de knolselderij in gelijke blokjes. Voeg toe aan de pan met ui en bak circa 4 minuten mee. Voeg het water toe aan de groente en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Breng de soep aan de kook en laat met de deksel op de pan circa 15 minuten koken.
  • Schil de winterwortel en rasp de winterwortel en de resterende knolselderij.
  • Snijd de merguezworstjes in stukjes van circa 2 centimeter.
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de worstjes in circa 5 minuten gaar.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Voeg de geraspte groente en de worstjes toe aan de soep en breng opnieuw aan de kook.
  • Pluk de peterselie en scheur de peterselie in kleine stukjes.

Serveren

  • Verdeel de soep over borden en bestrooi met peterselie.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediƫnten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en EstĆ©e je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.