Wijntulband Gougelhof au vin

1
Gemiddeld
Wijntulband Gougelhof au vin

Bereidingswijze

50 minuten totale tijd

Cake
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Splits de eieren. Klop het eiwit met de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop de eidooiers met de resterende suiker schuimig. Rasp de citroen boven de eidooiers en roer goed door. Roer een lepel eiwitschuim door de eidooiers en meng vervolgens de eidooiers door het eiwitschuim. Spatel het paneermeel erdoor. Smelt boter en vet de tulband in. Bestrooi de tulband met paneermeel en verdeel het beslag over de vorm. Bak de cake in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Prik met een satéprikker in de cake. Zit er geen deeg meer aan dan is de cake gaar. Laat de cake afkoelen en haal hem uit de vorm. Zet de cake op een diepe schaal. Klop de slagroom lobbig.

Wijnsiroop
Kook de wijn met kaneel, suiker, sinaasappellikeur, sap van de sinaasappel en citroen circa 5 minuten. Doordrenk de cake met wijnsiroop en serveer de cake met de slagroom.

Ingredienten

8
Personen

Cake

  • 4 eieren
  • 170 g suiker
  • 1 citroen
  • 160 g fijn paneermeel
  • 200 ml slagroom

Wijnsiroop

  • 750 ml witte wijn
  • 200 g suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1 el sinaasappellikeur
  • 0.5 sinaasappel
  • 0.5 citroen

Extra nodig

  • tulbandvorm
  • paneermeel om te bestrooien
  • boter om in te vetten
  • satéprikker
Wijntulband Gougelhof au vin
Geef je waardering
1