De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Wijntulband Gougelhof au vin

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Splits de eieren. Klop het eiwit met de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop de eidooiers met de resterende suiker schuimig. Rasp de citroen boven de eidooiers en roer goed door. Roer een lepel eiwitschuim door de eidooiers en meng vervolgens de eidooiers door het eiwitschuim.

50 MIN
Wijntulband Gougelhof au vin

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph

Bereidingswijze

Cake
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Splits de eieren. Klop het eiwit met de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop de eidooiers met de resterende suiker schuimig. Rasp de citroen boven de eidooiers en roer goed door. Roer een lepel eiwitschuim door de eidooiers en meng vervolgens de eidooiers door het eiwitschuim. Spatel het paneermeel erdoor. Smelt boter en vet de tulband in. Bestrooi de tulband met paneermeel en verdeel het beslag over de vorm. Bak de cake in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Prik met een satéprikker in de cake. Zit er geen deeg meer aan dan is de cake gaar. Laat de cake afkoelen en haal hem uit de vorm. Zet de cake op een diepe schaal. Klop de slagroom lobbig.

Wijnsiroop
Kook de wijn met kaneel, suiker, sinaasappellikeur, sap van de sinaasappel en citroen circa 5 minuten. Doordrenk de cake met wijnsiroop en serveer de cake met de slagroom.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker