Volkorenbrood
-
Verwarm het water tot 30 °C. Los gist en basterdsuiker op in het water en laat even trekken. Voeg zout toe en giet het mengsel in de keukenmachine. Houd een beetje volkorenmeel achter en kneed de rest samen met de boter door het gistmengsel.
-
Voeg eventueel extra water toe als het deeg te droog is, of extra meel als het deeg te nat is. Kneed met de hand in circa 15 minuten tot een soepel en elastisch deeg door het deeg uit te duwen en terug te rollen.
-
Verdeel het deeg in twee bollen en leg deze op een met bakplaat met bakpapier. Bestuif met bloem, dek af met plasticfolie en laat 30 minuten rijzen.
-
Druk het gerezen deeg uit tot een ovalen plak. Vouw de uiteinden naar binnen en rol het deeg strak op. Laat het deeg nogmaals 30 minuten rijzen.
-
Druk het deeg plat tot een ovalen plak. Vouw de uiteinden naar binnen en rol het deeg op. Leg het deeg met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat nog 1 uur narijzen.
-
Verwarm de oven voor op 240°C. Zet de oven terug naar 200°C net voor het brood in de oven gaat. Bak de volkorenbroden in circa 35 minuten bruin.
2 reacties
We hebben het recept nagelopen en dit ingredient hoort niet thuis in het recept. Het is verwijderd uit de lijst. Alhoewel het natuurlijk wel hartstikke lekker is om op je versgebakken brood te smeren ;)
Groeten,
Team-24Kitchen