De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

volkorenbrood

Voor het maken van volkorenbrood gebruik je volkorenmeel in plaats van tarwebloem: zo blijven de vezels behouden. Ga aan de slag met dit recept van Rudolph!

180 min voorbereidingstijd
60 min (voor)bereidingstijd
volkorenbrood

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Het lekkerste brood maak je... juist: zelf. Hierbij mijn favoriete recept voor volkorenbrood."

Bereidingswijze

Volkorenbrood

  1. Verwarm het water tot 30 °C. Los gist en basterdsuiker op in het water en laat even trekken. Voeg zout toe en giet het mengsel in de keukenmachine. Houd een beetje volkorenmeel achter en kneed de rest samen met de boter door het gistmengsel.

  2. Voeg eventueel extra water toe als het deeg te droog is, of extra meel als het deeg te nat is. Kneed met de hand in circa 15 minuten tot een soepel en elastisch deeg door het deeg uit te duwen en terug te rollen.

  3. Verdeel het deeg in twee bollen en leg deze op een met bakplaat met bakpapier. Bestuif met bloem, dek af met plasticfolie en laat 30 minuten rijzen.

  4. Druk het gerezen deeg uit tot een ovalen plak. Vouw de uiteinden naar binnen en rol het deeg strak op. Laat het deeg nogmaals 30 minuten rijzen.

  5. Druk het deeg plat tot een ovalen plak. Vouw de uiteinden naar binnen en rol het deeg op. Leg het deeg met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat nog 1 uur narijzen. 

  6. Verwarm de oven voor op 240°C. Zet de oven terug naar 200°C net voor het brood in de oven gaat. Bak de volkorenbroden in circa 35 minuten bruin.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

2 reacties

Bij de ingrediënten staat boter die ik in de bereiding mis. Lees ik ergens overheen of mist er in het recept iets?
Incan Tatrix
20-05-2024
hi!

We hebben het recept nagelopen en dit ingredient hoort niet thuis in het recept. Het is verwijderd uit de lijst. Alhoewel het natuurlijk wel hartstikke lekker is om op je versgebakken brood te smeren ;)

Groeten,
Team-24Kitchen
24 kitchen
23-05-2024

Ook lekker