Visstoofpotje

34
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bereiding

Week de saffraandraadjes in 25 milliliter groentebouillon.

Pel en snipper de ui. Pel en snij de knoflook fijn. Snij de tomaten en de venkel in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de ras el hanout circa 3 minuten. Voeg de tomaten en venkel toe en bak 3 minuten mee. Schenk de resterende bouillon erbij en laat het geheel circa 10 minuten inkoken.

Snij de kabeljauw in blokjes. Giet de linzen af, spoel ze af onder de kraan en laat goed uitlekken. Voeg de linzen en de kabeljauw toe aan de pan en verwarm circa 5 minuten. 

Zeef de saffraandraadjes uit de groentebouillon en roer de boullion door de mayonaise. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Breng het visstoofpotje op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

Schep de visstoof in diepe borden. Lepel de saffraanmayonaise erover.

Ingredienten

4
Personen

  • 0,05 g saffraandraadjes
  • 300 ml groentebouillon
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 tomaten
  • 2 venkelknollen
  • 25 ml olijfolie om in te bakken
  • 1 el ras el hanout
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 400 g bruine linzen, blik
  • 2 el mayonaise

Extra nodig

  • pan
Geef je waardering
34