De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Viskoekjes

Schil de aardappels en kook ze in een pan water met een beetje zout in circa 15 minuten gaar.
 Giet de aardappels af en maak er puree van met een pureestamper. Pluk de makreel en snijd de zalm in blokjes van circa 1 bij 1 centimeter.

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Viskoekjes

Bereidingswijze

Schil de aardappels en kook ze in een pan water met een beetje zout in circa 15 minuten gaar.
 Giet de aardappels af en maak er puree van met een pureestamper. Pluk de makreel en snijd de zalm in blokjes van circa 1 bij 1 centimeter. Snijd de bosuitjes in schuine ringen.
 Snijd de gepofte paprika in dunne reepjes.
 Pluk en hak de koriander fijn.

Meng de aardappelpuree met de makreel, zalm, bosui, paprika en koriander en breng op smaak met de harissa.
 Rol balletjes van het beslag, maak circa 2 balletjes per persoon. Druk de balletjes een beetje plat tot kleine koekjes. Klop de eieren los en wentel de koekjes eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en als laatst door het paneermeel. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan en bak de viskoekjes in circa 6 minuten rondom goudbruin en gaar. 

Ramadan is een periode van vasten waarin je niet eet en drinkt van dageraad tot zonsondergang. Het doel van de Ramadan is, dat je door het vasten ervaart hoe minderbedeelden het hebben, je wilskracht versterkt, je ziel reinigt en ook je lichaam (je ‘verschoont’ immers je smaakpapillen).

Als we Mounir mogen geloven: alles smaakt anders, zelfs water smaakt sterker en lekkerder waardoor je meer van het eten geniet. Deze recepten uit de Arabische keuken zijn het uitproberen waard, op welk moment van de dag je ze dan ook eet.


Harsha met smen (Arabisch panbrood met gerijpte boter)

Bissara met knoflooksoldaatjes en korianderpesto

Parelcouscous met sinaasappel-muntdressing

Saffraanrijst met garnalen en kikkererwten

Kip K'dra met kikkererwten en gebakken radicchio

Sockeye zalm met kruidige couscouskorst en salade van lof en granaatappel

Gevulde groente op Turkse wijze

Citrus en dadels met muntpesto en zoetgemarineerde tomaatjes

Mango mazhar la glace

Binnenkort vind je op deze pagina ook meer informatie over de Ramadan en vasten in verschillende vormen.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.