Vijgenclafoutis met amandelen

2
Makkelijk
Vijgenclafoutis met amandelen

Bereidingswijze

1 uur en 15 minuten totale tijd
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Maal de bloem en het amandelschaafsel tot poeder. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng het vanillemerg met de melk, rietsuiker, het bloemmengsel en de eieren. Vet de ovenschaal in met boter. Snijd de vijgen in partjes. Leg ze rondom in de ovenschaal, pluk de druiven en leg ze in het midden. Verdeel het beslag over de ovenschaal.

Bak de clafoutis in de oven in circa 1 uur goudbruin en gaar. Bestrooi na 30 minuten bakken met amandelschaafsel. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.

Vanille-crème fraîche
Roer de crème fraîche glad met de poedersuiker. Halveer het vanillestokje in de lengte, schaap het merg eruit en roer het merg door de crème fraîche. Serveer de clafoutis warm of lauw met de vanille crème fraîche.

Ingredienten

1
Porties

Vijgenclafoutis

  • 75 g bloem
  • 5 g amandelschaafsel
  • 1 vanillestokje
  • 400 ml melk
  • 80 g rietsuiker
  • 4 eieren
  • 5 vijgen
  • 1 trosje druiven
  • 50 g amandelschaafsel

Vanille-crème fraîche

  • 150 g crème fraîche
  • 2 el poedersuiker
  • 0.5 vanillestokje

Extra nodig

  • staafmixer + bakje
  • boter om in te vetten
  • stenen ovenschaal
  • poedersuiker om te bestuiven
Vijgenclafoutis met amandelen
Geef je waardering
2