Deeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin bakpoeder, suiker, boter, ei, rasp van de citroen en zout. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor. Duw het deeg plat, verpak het in plasticfolie en laat het deeg 30 minuten opstijven in de koelkast.
Vet een taartvorm in met boter. Bestuif het aanrecht en het deeg met bloem en rol het deeg uit. Vet de vorm in, bekleed met het deeg en prik de bodem in met een vork.
Vulling
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng het merg en de suiker door de mascarpone. Roer een voor een de eieren en als laatste de bloem erdoor.
Schenk de mascarponevulling tot net onder de rand op het deeg.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in plakjes. Schil de ananas, verwijder de kern en snijd de ananas in plakjes. Verdeel het fruit per soort in vier gelijke driehoeken. Zorg ervoor dat de kersen en het roodfruit tegenover elkaar liggen.
Bak de taart in de oven in circa 50 minuten goudbruin en gaar en laat hem afkoelen.
Eiwitschuim
Breng in een pan het water en suiker aan de kook tot 121 ºC. Klop het eiwit tot stijve pieken. Giet druppelsgewijs de suikersiroop erbij en klop het eiwit koud. Schep het schuim in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. Spuit het schuim op de taart en brand goudbruin af met gasbrander.
90 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties