Verstopt fruittaartje

7
Gemiddeld
Verstopt fruittaartje

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Harde wenerdeeg
Kluts het ei. Kneed suiker, boter, bloem en het ei tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de kleinste taartring in met olie. En zet hem op een met bakpapier beklede bakplaat. Rol het deeg dun uit, steek er een cirkel uit en snijd een lange baan uit het deeg. bekleed de taartring ermee.

Banketbakkersroom
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer in een kom de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel schenk het eimengsel terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de banketbakkersroom op een bakplaatje afgespoeld met koud water, afgedekt met plasticfolie, afkoelen. Meng het amandelspijs met een gelijk deel banketbakkersroom en vul de vorm met de amandelvulling. Bak de bodem in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Laat de bodem afkoelen.

Eiwitschuim
Breng in een pan het water en suiker aan de kook tot 121 ºC. Klop het eiwit tot stijve pieken. Giet druppelsgewijs de suikersiroop erbij en klop het eiwit koud. Schep het schuim in een spuitzak.

Verstopt fruittaartje
Pel en snijd de banaan in plakjes. Verdeel de resterende banketbakkersroom over de afgekoelde bodem en verdeel het fruit erover. Vet de grootste taartring in met olie schuif hem voorzicht over het fruit en de rand van de bodem. Spuit eiwitschuim tussen de rand van de taart en het fruit en spuit de rest van de taart vol met eiwitschuim. Strijk het eiwitschuim glad en haal de ring eraf. Rooster het eiwitschuim goudbruin met een gasbrander. Snijd de taart met een nat mes.

Ingredienten

1
Porties

Harde wenerdeeg

  • 1 ei
  • 50 g suiker
  • 100 g boter
  • 150 g bloem

Amandelvulling

  • 1 vanillestokje
  • 250 ml melk
  • 75 g suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 el bloem
  • 200 g amandelspijs

Eiwitschuim

  • 60 ml water
  • 190 g suiker
  • 100 g eiwit

Fruitvulling

  • 1 banaan
  • 450 g gemengd rood fruit

Extra nodig

  • 1 taartring van 18 cm doorsnede
  • 1 taartring van 20 cm doorsnede
  • mixer
  • spuitzak
  • olie om in te vetten
  • gasbrander of crème brulee brander
Verstopt fruittaartje
Geef je waardering
7