Pastadeeg
-
Meng de ingrediënten door elkaar en kneed tot een glad deeg. Dek af en laat minimaal 30 minuten rusten.
-
Haal het deeg in delen door de pastamachine tot een dikte van zo’n 1,5 mm (stand 5 of 6)
-
Haal de pasta door de spaghettisnijder. Laat voor zo’n 10 minuten drogen door uit te hangen.
-
Kook de spaghetti voor 2-3 minuten al dente in een pan ruim kokend water met een snuf zout.
Saus met venkelworst
-
Snijd de knoflook in plakjes. Snipper de sjalot. Rasp de Parmezaanse kaas.
-
Ontvel de salsiccia (venkelworst) en bak voor 8-10 minuten met de ui en knoflook in een grote pan met dikke bodem.
-
Voeg de tomaten, passata, tijm, chilivlokken toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat voor 20 minuten op laag vuur pruttelen.
-
Maak de saus af met de verse basilicum, Parmezaanse kaas en een flinke hoeveelheid zwarte peper.
Caponata
-
Snijd de aubergine en bleekselderij in blokjes. Snipper de ui.
-
Bak de aubergine in olijfolie net zo lang tot dat deze een bruine kleur gekregen heeft van het bakken. Haal de aubergine uit de pan en zet apart tot gebruik.
-
Fruit de ui en knoflook in een scheut olijfolie. Voeg bleekselderij toe met de tomaten en laat 10 minuten zachtjes koken.
-
Voeg de kappertjes, olijven, rozijnen, pijnboompitten en gebakken aubergine toe en meng door.
-
Breng op smaak met rode-wijnazijn, suiker, basilicum en zout en peper. Laat voor zo’n 5-10 inkoken.
-
Serveer warm of koud.
0 reacties