De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Verse spaghetti met venkelworst

Verse spaghetti maken is niet moeilijk, maar wel iets waar je trots op mag zijn. Perfect voor een etentje waarbij je indruk wilt maken, of gewoon op een luie zondagmiddag.

40 min. voorbereidingstijd
30 min. wachttijd
Direct naar recept
Verse spaghetti met venkelworst recept

Een recept van

Ramon Brugman

Ramon Brugman buitenkeuken

"Geen pastamachine in huis? Rol het deeg dan met een deegroller uit en snijd het met een mes in dunne linten."

Bereidingswijze

Pastadeeg

  1. Meng de ingrediënten door elkaar en kneed tot een glad deeg. Dek af en laat minimaal 30 minuten rusten. 

  2. Haal het deeg in delen door de pastamachine tot een dikte van zo’n 1,5 mm (stand 5 of 6)  

  3. Haal de pasta door de spaghettisnijder. Laat voor zo’n 10 minuten drogen door uit te hangen. 

  4. Kook de spaghetti voor 2-3 minuten al dente in een pan ruim kokend water met een snuf zout. 

Saus met venkelworst

  1. Snijd de knoflook in plakjes. Snipper de sjalot. Rasp de Parmezaanse kaas.  

  2. Ontvel de salsiccia (venkelworst) en bak voor 8-10 minuten met de ui en knoflook in een grote pan met dikke bodem. 

  3. Voeg de tomaten, passata, tijm, chilivlokken toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat voor 20 minuten op laag vuur pruttelen. 

  4. Maak de saus af met de verse basilicum, Parmezaanse kaas en een flinke hoeveelheid zwarte peper. 

Caponata

  1. Snijd de aubergine en bleekselderij in blokjes. Snipper de ui. 

  2. Bak de aubergine in olijfolie net zo lang tot dat deze een bruine kleur gekregen heeft van het bakken. Haal de aubergine uit de pan en zet apart tot gebruik. 

  3. Fruit de ui en knoflook in een scheut olijfolie. Voeg bleekselderij toe met de tomaten en laat 10 minuten zachtjes koken. 

  4. Voeg de kappertjes, olijven, rozijnen, pijnboompitten en gebakken aubergine toe en meng door. 

  5. Breng op smaak met rode-wijnazijn, suiker, basilicum en zout en peper. Laat voor zo’n 5-10 inkoken.  

  6. Serveer warm of koud. 

Maak je klaar voor Ramon's Buitenkeuken, een nieuw culiniar feelgood-programma met nieuw 24Kitchen-gezicht Ramon Brugman.

Ramon's Buitenkeuken

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.