Verrassende stamppot met zoete aardappel en chipolataworstjes

31
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Verhit in een hapjespan de olijfolie. Roerbak de boerenkool 2 minuten. Voeg de aardappelpartjes en de zoete aardappelblokjes toe en bak ze in 5 minuten bruin.

Schenk de groentebouillon erbij. Leg de deksel op de pan en stoof de aardappelen in 15 minuten zachtjes gaar.

Grill intussen de worstjes in de hete grillpan of op de barbecue in 5 minuten bruin en gaar. Smelt de helft van de boter in een sauspan. Fruit de sjalot 1 minuut. Voeg de stroop en het bier toe en laat de saus op laag vuur 10 minuten inkoken.

Voeg de resterende roomboter aan de aardappelen toe en stamp grof. Breng de stamppot op smaak met nootmuskaat en peper. Schep de stamppot in een schaal en leg de worstjes erop. Schenk de biersaus erover.

Tip: Voeg met de bouillon 3 takjes tijm en 1 blaadje laurier toe. Verwijder de kruiden weer voor het stampen van de aardappelen.

Ingredienten

4
Personen

Voor de verrassende stamppot

  • 450 g Aviko Gekruide Partjes
  • 450 g Aviko Zoete Aardappel Blokjes
  • 2 el olijfolie
  • 400 g gesneden boerenkool
  • 200 ml groentebouillon
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 4 chipolataworstjes
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 1 el appelstroop
  • 300 ml bruinbier (bijvoorbeeld abdijbier)
Geef je waardering
31