De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vegetarische maaltijdloempia

Verhit olie tot circa 180 ºC. Verwarm een koekenpan. Kluts de eieren. Breng op smaak met wat zout en versgemalen peper.

30 MIN
Vegetarische maaltijdloempia

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Vegetarische maaltijdloempia
Verhit olie tot circa 180 ºC.
Verwarm een koekenpan. Kluts de eieren. Breng op smaak met wat zout en versgemalen peper. Bak vervolgens een omelet. Blancheer de sperziebonen circa 3 minuten. Spoel deze vervolgens met koud water. Splits de sperziebonen over de lengte in tweeën. Kook in hetzelfde water de eiernoedels circa 4 minuten. Giet de gekookte eiernoedels af en besprenkel met wat olie zodat de noedels minder aan elkaar plakken. Schil de wortel en rettich. Schaaf vervolgens slierten van de wortel en de rettich met de mandoline. Verdeel een handje eiernoedels over een loempiavel. Snijd de omelet in reepjes. Verdeel wat sperziebonen, wortel, rettich, taugé, bladspinazie en wat reepjes omelet over het loempiavel. Rol de loempia in en kwast de randen nat met wat water zodat het loempiavel beter plakt. Rol er een extra loempiavel overheen als de loempia nog niet helemaal dicht zit. Frituur de loempia in circa 4 minuten om en om goudbruin en krokant. 

Chiliknoflooksaus
Breng de sake aan de kook. Meng de sojasaus, chilisaus en de druivenpitolie met de sake. Pel de knoflook, schil de gember en rasp beide boven de saus. Rasp de schil van de citroen, halveer de citroen en pers het sap eruit boven de saus. Meng goed door elkaar. Voeg de aardappelzetmeel toe voor de binding. Snijd de rode peper fijn. 

Serveren
Serveer de saus bij de maaltijdloempia. Bestrooi de loempia en de saus met de rode peper om het wat pittiger te maken. 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker