De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

utrechtse theerandjes

Deze Utrechtse theerandjes zijn heerlijk voor bij de koffie of thee!

140 min voorbereidingstijd
15 min (voor)bereidingstijd
Utrechtse theerandjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Breng de honing met de witte basterdsuiker aan de kook. Meng de bloem met de speculaaskruiden, bakpoeder en het zout. Meng de bloemmassa met het suiker-honingmengsel, het ei en de gekonfijte sinaasappelblokjes. Kneed tot een deeg en laat circa 2 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een vierkante plak van circa 1 centimeter dik. Leg de plak op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met het ei-roommengsel. Bak de koek in circa 15 minuten goudbruin.

Glazuur
Laat de koek afkoelen. Roer de poedersuiker aan met water tot er een smeerbaar glazuur ontstaat. Bestrijk de koek met het glazuur en snijd in rechthoekjes.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker