Deeg
Breng de honing met de witte basterdsuiker aan de kook. Meng de bloem met de speculaaskruiden, bakpoeder en het zout. Meng de bloemmassa met het suiker-honingmengsel, het ei en de gekonfijte sinaasappelblokjes. Kneed tot een deeg en laat circa 2 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een vierkante plak van circa 1 centimeter dik. Leg de plak op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met het ei-roommengsel. Bak de koek in circa 15 minuten goudbruin.
Glazuur
Laat de koek afkoelen. Roer de poedersuiker aan met water tot er een smeerbaar glazuur ontstaat. Bestrijk de koek met het glazuur en snijd in rechthoekjes.
Utrechtse theerandjes
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Rudolph van Veen
Ingredienten
24
Personen
Deeg
- 190 g honing
- 100 g witte basterdsuiker
- 370 g bloem
- 1 el speculaaskruiden
- 1 tl bakpoeder
- zout
- 1 ei
- 100 g gekonfijte sinaasappelblokjes
Glazuur
- 1 el poedersuiker
- water
Extra nodig
- bloem om te bestuiven
- boter om in te vetten
- bakpapier
- 1 eidooier met een scheutje room
Bereidingswijze
2 uur en 35 minuten
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Geef je waardering
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Facebook opmerkingen