Upside down pineapple cupcakes
-
Verwarm de oven voor op 170 °C op boven- en onderwarmte.
-
Klop in een kom de basterdsuiker en de margarine luchtig op tot de suiker en de margarine gemengd is.
-
Voeg 1-voor-1 de eieren bij het botermengsel en klop het rustig op tot het goed gemengd is.
-
Vet de muffinvorm met een diepe bodem in en besprenkel de muffinvorm met bloem. Klop het restant bloem eruit.
-
Voeg daarna het vanille-extract, het zout, het bakpoeder en de bloem toe. Meng het geheel 2 minuten op een lage snelheid.
-
Roer voor de karamel het vocht uit het blikje ananasschijven in een koekenpan samen met de basterdsuiker, kaneel en het vanille-extract op middelhoog vuur totdat alle suiker is opgelost.
-
Verhoog het vuur en laat alles pruttelen totdat de karamel donkerbruin gekleurd is.
-
Verdeel de karamel direct over de muffinvorm en zorg dat de bodem volledig bedekt is met karamel.
-
Snijd de ananas-schijven in vieren en leg twee stukjes ananas op de karamel. Leg een gekonfijte kers in het midden van de ananas.
-
Verdeel het beslag boven op de ananas en karamel in de muffinvorm.
-
Zet de upside down pineapple cupcakes in de voorverwarmde oven en bak in 25 tot 30 minuten gaar. Laat dan 15 minuten afkoelen.
-
Keer de muffinvorm om op een bord of bakplaat. Houd bij het omdraaien het bord of de bakplaat goed klem. De ananas en de kers liggen nu bovenop.
Botercrème
-
Mix met een garde of handmixer de roomkaas, boter, vanille-extract en zout tot een samenhangend mengsel.
-
Spatel de poedersuiker er voorzichtig doorheen tot het opgenomen is. Mix nog even kort met de handmixer en zet ongeveer een half uur in de koeling.
-
Spatel de botercrème rondom de zijkanten van de upside down pineapple cupcakes.
1 reactie