De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

upside down pineapple cupcakes

Zelf pineapple cupcakes maken? Chef Shirma deelt haar recept voor de lekkerste zelfgemaakte upside down pineapple cupcakes in het programma Shirma's Soul Food.

Upside down pineapple cupcakes

Een recept van

Shirma Rouse

ShirmasSoulFood

"Deze kleine cakejes zijn toch wel echt mijn favoriete zoetigheid op aarde. De cake heeft een heerlijke vanille-smaak. Daarna maak ik de karamel waarin de ananasschijven in dobberen. Ik top de upside down pineapple cupcakes af met een zelfgemaakte botercreme.

Bereidingswijze

Upside down pineapple cupcakes

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C op boven- en onderwarmte. 

  2. Klop in een kom de basterdsuiker en de margarine luchtig op tot de suiker en de margarine gemengd is.  

  3. Voeg 1-voor-1 de eieren bij het botermengsel en klop het rustig op tot het goed gemengd is. 

    Door de eieren 1-voor-1 toe te voegen voorkom je dat het botermengsel gaat schiften.

  4. Vet de muffinvorm met een diepe bodem in en besprenkel de muffinvorm met bloem. Klop het restant bloem eruit. 

  5. Voeg daarna het vanille-extract, het zout, het bakpoeder en de bloem toe. Meng het geheel 2 minuten op een lage snelheid. 

  6. Roer voor de karamel het vocht uit het blikje ananasschijven in een koekenpan samen met de basterdsuiker, kaneel en het vanille-extract op middelhoog vuur totdat alle suiker is opgelost. 

  7. Verhoog het vuur en laat alles pruttelen totdat de karamel donkerbruin gekleurd is.

  8. Verdeel de karamel direct over de muffinvorm en zorg dat de bodem volledig bedekt is met karamel. 

  9. Snijd de ananas-schijven in vieren en leg twee stukjes ananas op de karamel. Leg een gekonfijte kers in het midden van de ananas.

  10. Verdeel het beslag boven op de ananas en karamel in de muffinvorm.  

  11. Zet de upside down pineapple cupcakes in de voorverwarmde oven en bak in 25 tot 30 minuten gaar. Laat dan 15 minuten afkoelen. 

  12. Keer de muffinvorm om op een bord of bakplaat. Houd bij het omdraaien het bord of de bakplaat goed klem. De ananas en de kers liggen nu bovenop.

Botercrème

  1. Mix met een garde of handmixer de roomkaas, boter, vanille-extract en zout tot een samenhangend mengsel.

  2. Spatel de poedersuiker er voorzichtig doorheen tot het opgenomen is. Mix nog even kort met de handmixer en zet ongeveer een half uur in de koeling. 

  3. Spatel de botercrème rondom de zijkanten van de upside down pineapple cupcakes.  

Hoe weet je dat je cake gaar is?

“Check na 25 minuten met een satéprikker of tandenstoker of de cupcakes gaar zijn. Als de prikker of tandenstoker er droog uitkomt, is de taart klaar.” 

Upside down pineapple cupcakes

De nieuwe 24Kitchen-chef Shirma Rouse duikt de keuken in om de lekkerste Caribische gerechten te maken. Alleen en samen met haar bekende gasten maakt ze te lekkerste gerechten en ontdek je deze bijzondere keuken.

ShirmasSoulFood

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Deze gemaakt, ze waren echt heerlijk!!!🤤
Graciella Simson
30-07-2023

Ook lekker