Turkse yoghurtsoep & Libanese Labne sandwich

4
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Turkse yoghurtsoep
Pel en snipper de uien. Pel en rasp de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de uien en knoflook circa 7 minuten op laag vuur. Roer de maïzena aan met een scheutje water.
Voeg de yoghurt, maïzena-papje, de helft van de gedroogde munt en het water toe. Breng op matig vuur al roerende tegen de kook aan. Niet laten koken want dan kan de yoghurt alsnog schiften. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Pluk de munt en snijd de blaadjes in fijne reepjes. Serveer de soep in kommen en bestrooi met de verse munt en de rest van de gedroogde munt en sumak. Bedruppel eventueel met wat extra olijfolie.

Libanese labne sandwich
Meng voor de Labne de Turkse yoghurt met een flinke snuf zout en schep in een theedoek op een zeef. Laat de Labne circa 3 uur uitlekken.*

Schep in het midden van de flatbreads een flinke laag labne. Pluk de peterselie en munt en verdeel de blaadjes erover. Verwijder de pit van de olijven en verdeel de olijven over de flatbreads. Snijd de tomaten in partjes en snijd de komkommer in schuine stukjes. Verdeel tomaat en komkommer in de lengte over de labne op de flatbreads.
Bestrooi met za’atar en een beetje zout en besprenkel met een klein scheutje olijfolie.

Rol de sandwiches op en serveer.

*Je houdt waarschijnlijk Labne over, verdeel die over een bordje en besprenkel met olijfolie. Lekker als dip met brood.

Ingredienten

4
Personen

Turkse yoghurtsoep

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 2 el maïzena
  • 500 ml Turkse yoghurt
  • 2 el gedroogde munt
  • 300 ml heet water
  • 1 takje verse munt
  • 1 el sumak

Libanese labne sandwich

  • 1 l Turkse yoghurt
  • 4 Arabische flatbreads
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 bosje munt
  • 4 el olijven met pit
  • 4 tomaten
  • 0.5 komkommer
  • 4 el za'atar
  • 100 ml olijfolie
Geef je waardering
4