Groentestoof
-
Snijd de spitskool fijn. Pel en snijd de ui en knoflook samen met de rode peper fijn. Snijd de paprika en tomaat in blokjes.
-
Verhit olijfolie in een brede pan en bak de ui, knoflook, rode peper en paprika. Voeg de spitskool toe en bak kort mee.
-
Voeg de tomaat, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree en zout toe en roer goed door. Voeg de rijst en kokend water toe en kook voor circa 10 minuten.
-
Voeg de gedroogde munt en pul biber toe. Zet het vuur uit, meng de granaatappelsiroop erdoorheen en laat dat circa 10 minuten intrekken.
Kippenvleugels
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Pel en pers de knoflook in een grote kom. Meng de olijfolie, pul biber, bonenkruid, komijn, zout, zwarte peper en tomatenpuree met de knoflook in de kom.
-
Voeg de kippenvleugels toe en masseer de kruiden goed in. Laat circa 60 minuten marineren.
-
Verdeel de gemarineerde kippenvleugels over een ovenschaal en bak voor circa 30 minuten in de voorverwarmde oven. Zet vervolgens de oven op de grillstand en grill de vleugels nog circa 5 minuten zodat het extra knapperig word.
-
Serveer de kippenvleugels met de kapiska.
1 reactie