Maak van je groenten deze heerlijke Mediterraanse groentestoof, beter bekend als Kapiska. Niet alleen onwijs lekker, maar ook nog eens supermakkelijk! Karsu deelt haar verrukkelijke recept. 

Karsu Dönmez

Ingredienten

4
Personen

Groentestoof

  • 1/2 spitskool
  • 1/2 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1/4 paprika
  • 1 vleestomaat
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 240 g tomatenblokjes uit blik
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel zout
  • 4 eetlepels rijst
  • 250 ml kokend water
  • 1 eetlepel gedroogde munt
  • 1 theelepel pul biber
  • 1 eetlepel granaatappelsiroop
  • 1/4 theelepel zwarte peper

Kippenvleugels

  • 3 tenen knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1/2 eetlepel pul biber
  • 3 eetlepels bonenkruid
  • 1 theelepel komijn
  • 1 eetlepel zout
  • 1/2 eetlepel zwarte peper
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 kilo kippenvleugels
  • 1 eetlepel sojasaus

Extra nodig

  • brede koekepan
  • ovenschaal
  • grote kom

Bereidingswijze

2 uur

Groentestoof 

Stap 1: 
Snijd de spitskool fijn. Pel en snijd de ui en knoflook samen met de rode peper fijn. Snijd de paprika en tomaat in blokjes.  

Stap 2: 
Verhit olijfolie in een brede pan en bak de ui, knoflook, rode peper en paprika. Voeg de spitskool toe en bak kort mee.  

Stap 3: 
Voeg de tomaat, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree en zout toe en roer goed door. Voeg de rijst en kokend water toe en kook voor circa 10 minuten.  

Stap 4: 
Voeg de gedroogde munt en pul biber toe. Zet het vuur uit, meng de granaatappelsiroop erdoorheen en laat dat circa 10 minuten intrekken. 

Kippenvleugels 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 180 °C. 

Stap 2: 
Pel en pers de knoflook in een grote kom. Meng de olijfolie, pul biber, bonenkruid, komijn, zout, zwarte peper en tomatenpuree met de knoflook in de kom. Voeg de kippenvleugels toe en masseer de kruiden goed in. Laat circa 60 minuten marineren.  

Stap 3: 
Verdeel de gemarineerde kippenvleugels over een ovenschaal en bak voor circa 30 minuten in de voorverwarmde oven. Zet vervolgens de oven op de grillstand en grill de vleugels nog circa 5 minuten zodat het extra knapperig word. Serveer de kippenvleugels met de kapiska.

Bekijk hier alle recepten van Karsu's Turkse Keuken > 

Geef je waardering

Turkse groentestoof met kip
Turkse groentestoof met kip