De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

turkse groentestoof met kippenvleugels

Maak van je groenten deze heerlijke Mediterraanse groentestoof, beter bekend als Kapiska. Niet alleen onwijs lekker, maar ook nog eens supermakkelijk! Karsu deelt haar verrukkelijke recept. 

30 min voorbereidingstijd
90 min kooktijd
Turkse groentestoof met kip

Een recept van

Karsu

KARSU522.jpg

Bereidingswijze

Groentestoof

  1. Snijd de spitskool fijn. Pel en snijd de ui en knoflook samen met de rode peper fijn. Snijd de paprika en tomaat in blokjes.

  2. Verhit olijfolie in een brede pan en bak de ui, knoflook, rode peper en paprika. Voeg de spitskool toe en bak kort mee.   

  3. Voeg de tomaat, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree en zout toe en roer goed door. Voeg de rijst en kokend water toe en kook voor circa 10 minuten.   

  4. Voeg de gedroogde munt en pul biber toe. Zet het vuur uit, meng de granaatappelsiroop erdoorheen en laat dat circa 10 minuten intrekken.  

Kippenvleugels

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.  

  2. Pel en pers de knoflook in een grote kom. Meng de olijfolie, pul biber, bonenkruid, komijn, zout, zwarte peper en tomatenpuree met de knoflook in de kom.

  3. Voeg de kippenvleugels toe en masseer de kruiden goed in. Laat circa 60 minuten marineren.   

  4. Verdeel de gemarineerde kippenvleugels over een ovenschaal en bak voor circa 30 minuten in de voorverwarmde oven. Zet vervolgens de oven op de grillstand en grill de vleugels nog circa 5 minuten zodat het extra knapperig word.

  5. Serveer de kippenvleugels met de kapiska. 

Muzikant Karsu Dönmez kreeg als dochter van een restauranteigenaar haar liefde voor eten met de paplepel ingegoten. Haar familie komt uit Hatay, een bijzondere regio in Turkije. Niet alleen daarom is deze regio zo bijzonder voor Karsu, maar ook omdat de allerlekkerste gerechten hiervandaan komen. Je leert er alles over in Karsu's Turkse Keuken.

 

Karsu turkse keuken

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker