Turks brood
-
Meng het gist met de suiker en het lauwwarme water en laat 5 minuten staan zodat de gist begint te werken.
-
Doe de bloem samen met het zout en olijfolie in een kom en voeg de gistoplossing bij de bloem. Meng het tot een deeg.
-
Kneed het deeg 8 minuten in een keukenmachine tot een glad, elastisch en soepel deeg.
-
Rol tot een grote bol en laat het 1 uur rijzen in een grote kom afgedekt met een theedoek.
-
Los het deeg voorzichtig op een bakplaat met bekleed bakpapier. Duw het zachtjes en voorzichtig plat tot ongeveer 2-3 cm dik.
-
Duw met je vingers wat gaatjes in het deeg en maak een rastervorm met een mes. Let op dat je niet door het deeg heen duwt.
-
Klop de eidooier met de melk en bestrijk het Turks brood. Bestrooi met het sesamzaad.
-
Laat het deeg 30 minuten rijzen onder een droge theedoek.
-
Verwarm de oven voor op 230 °C.
-
Bak het Turks brood tussen de 15-18 minuten gaar.
0 reacties