De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Turks brood

Vers, luchtig en perfect knapperig: Turks brood is een must op elke tafel. Of je het nu gebruikt om een lunchwrap te maken, bij een stevige maaltijd te serveren of om te dippen in hummus en tapenade.

15 min. oventijd
95 min. wachttijd
Direct naar recept
Turks brood recept

Een recept van

Ramon Brugman

Ramon Brugman buitenkeuken

"Strooi er za’atar overheen voordat het de oven in gaat voor een heerlijke hartige smaak en een extra kruidige twist."

Bereidingswijze

Turks brood

  1. Meng het gist met de suiker en het lauwwarme water en laat 5 minuten staan zodat de gist begint te werken. 

  2. Doe de bloem samen met het zout en olijfolie in een kom en voeg de gistoplossing bij de bloem. Meng het tot een deeg. 

  3. Kneed het deeg 8 minuten in een keukenmachine tot een glad, elastisch en soepel deeg. 

  4. Rol tot een grote bol en laat het 1 uur rijzen in een grote kom afgedekt met een theedoek. 

  5. Los het deeg voorzichtig op een bakplaat met bekleed bakpapier. Duw het zachtjes en voorzichtig plat tot ongeveer 2-3 cm dik. 

  6. Duw met je vingers wat gaatjes in het deeg en maak een rastervorm met een mes. Let op dat je niet door het deeg heen duwt. 

  7. Klop de eidooier met de melk en bestrijk het Turks brood. Bestrooi met het sesamzaad. 

  8. Laat het deeg 30 minuten rijzen onder een droge theedoek. 

  9. Verwarm de oven voor op 230 °C. 

  10. Bak het Turks brood tussen de 15-18 minuten gaar. 

Maak je klaar voor Ramon's Buitenkeuken, een nieuw culiniar feelgood-programma met nieuw 24Kitchen-gezicht Ramon Brugman.

Ramon's Buitenkeuken

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.