De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tulband met maanzaad en citroen

Nog zo'n simpel en leuk recept. Tulband met maanzaad en citroen, het is eenvoudig en lekker voor bij de thee of koffie. 

60 min voorbereidingstijd
TULBAND CAKE MET MAANZAAD

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

Nog zo'n simpel en leuk recept. Tulband met maanzaad en citroen. Het is eenvoudig om te maken en lekker voor bij de thee of koffie. 

Bereidingswijze

Tulband
1) Verwarm de oven voor op 180˚C.

2) Voor je begint met het recept voor deze luchtige tulband maak je eerst de mengkom schoon. Wrijf hem daarna met een halve citroen na, zodat je zeker weet dat de kom vetvrij is. Je hebt de eidooiers over, maak daar bijvoorbeeld een lekkere omelet van of een quiche.

3) Doe nu de eiwitten in de kom (zorg dat er geen dooier meekomt!), het citroensap, vanille en zout. Zet de mixer op medium en meng tot je een luchtig geheel hebt. Voeg nu de suiker toe en klop het eiwit tot stijve pieken.

4) Haal de bloem en het poedersuiker door de zeef om klontjes te verwijderen. Zodra het eiwit goed stijf is geklopt doe je elke keer een beetje van je bloemmengsel erbij terwijl de mixer op de laagste stand blijft kloppen. Schraap eventueel tussendoor nog even langs de kanten met een spatel (wel de machine even uitzetten dan natuurlijk). Zit alles erin zet dan de machine uit. Je hoeft niet langer te mengen!

5) Doe het maanzaad en de citroenrasp nu bij je beslag en roer dit voorzichtig met een spatel erdoorheen. Zorg dat je niet alle lucht eruit roert.

6) Vet een tulbandvorm goed in met boter of olie. Bestuif de vorm vervolgens met een beetje bloem en schud het even rond zodat elk hoekje en gaatje een beetje bloem meekrijgt. Klop het overtollige meel uit de vorm boven de gootsteen.

7) Doe het beslag nu in de tulbandvorm. Zet de vorm in de oven en bak de cake in 35-45 minuten gaar en goudbruin of tot een houten prikker er schoon uitkomt. Doe niet te vaak de ovendeur open en dicht. Zeker niet aan het begin. Dan loop je risico dat de tulband in stort.

8) Zodra de tulband klaar is haal je deze uit de oven. Laat hem nu eerst 10 minuten staan voor je hem op een rooster stort en verder laat afkoelen.

Citroenicing
1) De citroenicing maak je door het poedersuiker in een kommetje te doen. Voeg hier eerst 1 eetlepel citroensap bij en kijk wat de dikte is. Het moet vloeibaar zijn maar ook weer niet te dun. Voeg eventueel nog extra citroensap toe. Of als de icing te dun is extra poedersuiker.

2) Versier de afgekoelde tulband met de citroenicing. Laat dit even drogen voor je het in plakken snijdt.

Miljuschka gaat opnieuw op reis en deze keer laat ze de wondere wereld zien van het bakken. En extra leuk: ze laat zien dat ook jij thuis heel simpel een heerlijk baksel uit de oven kan toveren.

 

Bak met Miljuschka

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker