Nog zo'n simpel en leuk recept. Tulband met maanzaad en citroen. Het is eenvoudig om te maken en lekker voor bij de thee of koffie. 

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

4
Personen

Angel food

  • 340 g eiwitten
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 snufje zout
  • 170 g fijne kristalsuiker
  • 140 g bloem
  • 140 g poedersuiker
  • 15 g maanzaad
  • Rasp van 2 citroenen

Glazuur

  • 30 g citroensap
  • 195 g poedersuiker

Extra nodig

  • Tulbandvorm

Bereidingswijze

Totale tijd: 50 minuten

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte). Klop de eiwitten, citroensap, zout en vanille-extract schuimig in een vetvrije kom. Voeg de kristalsuiker toe en klop tot stijve pieken.  

Stap 2: 
Zeef 2-3 keer de bloem en poedersuiker. Voeg lepel voor lepel de poedersuiker toe aan het stijve eiwitten toe terwijl je de mixer op de laagste stand laat draaien. Stop met mixen wanneer alles is opgenomen. Spatel voorzichtig over de bodem en zijkant om ook alle randjes mee te nemen. Voeg de rasp en maanzaad toe en meng door. Giet het mengsel in de bakvorm. Bak de cake in 35 minuten. Test met een prikker of de cake gaar is. Laat de cake even afkoelen in de vorm voordat je het op een rooster stort. 

Glazuur 
Mix het citroensap met de poedersuiker en garneer de tulband met het glazuur. 

Geef je waardering

5
TULBAND CAKE MET MAANZAAD
TULBAND CAKE MET MAANZAAD