Tsebhi Dorho, Zegni, Alicha en Temtemo (kip- en runderstoof, groenten en milde linzensaus)

4
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten kooktijd
105 minuten totale tijd

Tsebhi Dorho
Pel en snipper de uien. Verhit de geklaarde boter in een grote pan. Bak de uien circa 15 minuten in de geklaarde boter tot ze goudbruin zijn. Voeg de berbere toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de knoflook, gember en het water toe en kook nogmaals 10 minuten. Leg de kippenpoten erin en kook ze circa 20 minuten tot ze goed gaar zijn. Voeg de eieren toe en kook ze circa 10 minuten mee. Voeg op het laatste moment de kardemom toe.

Zegni
Pel en snipper de uien. Verhit de geklaarde boter in een grote pan. Bak de uien circa 15 minuten in de geklaarde boter tot de uien goudbruin zijn. Voeg de berbere toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de knoflook, gember en het water toe en kook nogmaals 10 minuten. Leg het rundvlees erin en kook circa 40 minuten tot het gaar is. Voeg op het laatste moment de kardemom toe.

Alicha
Schil en snijd de aardappels en wortels in stukjes. Snijd de uiteindes van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes. Snijd de groene peper in ringen. Pel en hak de knoflook en ui. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui circa 5 minuten.

Voeg de knoflook, groene peper, wortel, sperziebonen en het water toe en laat circa 10 minuten koken. Voeg de kerrie toe en laat circa 5 minuten intrekken. Voeg de stukjes aardappel en paprika toe en kook nogmaals 10 minuten.

Temtemo
Week de linzen circa 1 uur op koud water. Pel en snipper de ui. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui circa 3 minuten. Voeg knoflookpoeder, gemberpoeder, kerriepoeder, het water en de linzen toe en laat circa 30 minuten koken. Roer 5 minuten voor het serveren de andijvie door de linzen.

Salade
Snijd de ijsbergsla in reepjes. Snijd de tomaten in partjes. Schil de komkommer en snijd de komkommer in blokjes. Pel de ui en snijd de ui in halve ringen. Meng alles met elkaar.

Serveren
Verwarm de injera’s in een dichtgevouwen theedoek circa 4 minuten op de hoogste stand van de magnetron. Vouw ze uit op een grote schaal en schep van alle pannetjes en de salade 3 scheppen op de pannenkoek. Serveer met 2 scheppen ayib.

Dit is een recept van Tigi Alem

Ingredienten

4
Personen

Tsebhi Dorho

  • 2.5 kg uien
  • 500 g geklaarde boter (ghee)
  • 500 g berbere (peper)
  • 3 el knoflookpoeder
  • 1 el gemberpoeder
  • 400 ml water
  • 9 kippenpoten (drumstick)
  • 6 eieren

Zegni

  • 2.5 kg uien
  • 500 g geklaarde boter (ghee)
  • 500 g berbere (peper)
  • 2 el knoflookpoeder
  • 0.5 el gemberpoeder
  • 400 ml water
  • 1 kg rundvleesstukjes
  • 0.5 el kardemompoeder

Alicha

  • 500 g aardappelen
  • 250 g wortels
  • 250 g sperziebonen
  • 1 paprika
  • 1 groene peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 400 ml water
  • 2 tl kerriepoeder

Tentemo

  • 500 g rode linzen
  • 500 g uien
  • 500 ml olie
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el gemberpoeder
  • 400 ml warm water
  • 500 g gesneden andijvie

Salade

  • 1 ijsbergsla
  • 3 tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 ui

Serveren

  • 4 injera's (Afrikaanse pannenkoek)
  • 400 g ayib (hele jonge kaas)
Geef je waardering
4