Truck di pan: broodje bakkeljauw

0
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Komkommer op zuur
Verwarm de azijn in een steelpannetje. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd de komkommer in halve maantjes. Voeg de komkommer toe aan de azijn en kook circa 5 minuten mee. Zet het vuur uit en laat afkoelen.

Bakkeljauw
Giet de bakkeljauw af en leg in een pan. Voeg water toe tot de vis net onder ligt. Breng het water aan de kook en kook de vis in circa 30 minuten gaar. Giet het water van de vis af en spoel de vis eventueel koud. Pluk het visvlees van de graat en snijd het visvlees fijn.

Bakkeljauwvulling
Pel en snipper de ui. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui en paprika’s. Voeg kerrie- en komijnpoeder toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg de mangochutney, sojasaus, tomatenpuree en de bakkeljauw toe en laat het op laag vuur circa 10 minuten pruttelen.

Serveren
Snijd het broodje open en beleg met komkommer. Schep de bakkeljauwvulling op het broodje. Serveer op een kleurrijk servetje.

Tip: zelf pan franses maken? Klik hier voor het recept.

Ingredienten

4
Personen

Komkommer op zuur

  • 500 ml rijstazijn
  • 1 komkommer

Bakkeljauw

  • 500 g gedroogde bakkeljauw
  • 1 ui
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl mangochutney
  • 2 el sojasaus
  • 1 blikje tomatenpuree à 70 g
  • 4 pan franses
Geef je waardering
0