Komkommer op zuur
-
Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd de komkommer in halve maantjes.
-
Verwarm de azijn in een steelpannetje. Voeg de komkommer toe aan de azijn en kook circa 5 minuten mee. Zet het vuur uit en laat afkoelen.
Broodje bakkeljauw
-
Spoel de bakkeljauw af onder de kraan en verwijder wat van het zout. Leg de bakkeljauw daarna in een pan en voeg water toe tot de vis net onder ligt.
-
Breng het water aan de kook en kook de vis in circa 30 minuten gaar. Giet het water af. Pluk het visvlees van de graat en snijd het visvlees fijn. Zet apart.
-
Pel en snipper de ui. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
-
Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui en paprika’s. Voeg kerrie- en komijnpoeder toe en bak circa 3 minuten mee.
-
Voeg de mangochutney, sojasaus, tomatenpuree en de bakkeljauw toe en laat het op laag vuur circa 10 minuten pruttelen.
-
Snijd het broodje open en beleg met komkommer. Schep de bakkeljauwvulling op het broodje. Serveer op een kleurrijk servetje.
0 reacties