De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bakkeljauw croquetten van de antillen

45 min kooktijd
Bakkeljauw croquetten van de Antillen

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bakkeljauw croquetten
Week de bakkeljauw circa 12 uur in koud water. Ververs het water twee keer. Kook de bakkeljauw circa 15 minuten tot deze uit elkaar valt. Pel en snipper de sjalot. Snijd de bieslook fijn. Smelt de boter in een pan en fruit de sjalot circa 2 minuten. Voeg de bloem in één keer al roerend toe en gaar de bloem in circa 10 minuten. Blus af met de witte wijn en voeg de visbouillon toe. Roer dit tot een gladde en dikke gebonden saus. Laat de saus circa 10 minuten zachtjes koken tot salpicon. Roer de gare bakkeljauw en de bieslook door de salpicon en haal de pan van het vuur. Schenk de salpicon uit op een met koud water omgespoelde bakplaat of ruime ovenschaal. Laat vervolgens afkoelen en minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Paneren
Verwarm de frituur voor op 180 °C.
Vorm met je handen van de stevige ragout croquetten van circa 7 centimeter lang en 3 centimeter breed. Klop de eiwitten los in een schaal en strooi de bloem en het paneermeel in aparte schalen. Haal de croquetten eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte eiwit en tenslotte door het paneermeel. Herhaal dit met alle croquetten. Bak de croquetten in porties goudbruin en gaar.

Dip
Pluk en hak de peterselie fijn en meng met de zure room en de kurkuma.

Zoetzure kousenband
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Snijd de kousenband klein en blancheer circa 3 minuten. Giet af en spoel koud. Breng de azijn aan de kook en los de suiker er in op. Meng de gezoete azijn met de kousenband. 

Serveren
Schep de dip in een bakje en leg de croquetten op een bord met de kousenband erbij.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker