Angélique Schmeinck

Ingredienten

4
Personen

Mango coulis

  • 2 rijpe mango's
  • 4 passievruchten
  • 2 sinaasappels

Sneeuweieren

  • 4 eieren
  • 110 g fijne kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 700 ml volle melk
  • 1 el gedroogde lavendel

Extra nodig

  • blender
  • keukenmachine of handmixer

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

‘s Middags voorbereiden

Mango coulis
Schil de mango’s dun af. Zet de vrucht op de smalle kant en snijd de beide lange zijden zo dicht mogelijk langs de platte pit eraf. Snijd elke zijkant in dunne plakken. Houd per persoon 6 plakjes mango apart en gebruik de rest voor de coulis. Halveer de passievruchten. Lepel het vruchtvlees op een zeef en vang het sap op. Hak de pitjes fijn en bewaar voor de eindbereiding. Rasp een halve sinaasappel en pers de sinaasappels uit. Pureer de mango voor de coulis met de sinaasappelrasp en het passievrucht- en sinaasappelsap in de blender tot een gladde coulis en schenk door een zeef.


’s Avonds afmaken

Sneeuweieren
Splits de eieren. Halveer het vanillestokje in de lengte. Klop de eiwitten in een vetvrije kom van de keukenmachine tot sneeuw. Voeg in drie gedeelten de suiker toe en op het laatst de vanille tot het eiwit in stijve pieken blijft staan. Breng in een brede lage pan de melk met de gedroogde lavendel aan de kook. Vorm met behulp van twee eetlepels eivormige modellen van de opgeslagen eiwitten en laat deze in de hete melk glijden. Draai ze na 2 minuten om (niet langer!) en laat de andere kant gaar worden. Haal de ‘sneeuweieren’ met een schuimspaan uit de melk, laat ze uitlekken op keukenpapier.

Opmaak bord
Leg aan beiden kanten van de borden 3 plakjes mango en leg de sneeuweieren ertussen. Schenk de coulis er omheen en lepel de passievruchtzaadjes erover. 

Wijntip: Muscadelle uit Zuid-Afrika 

''We love the things we love, for the way the are'', zei ooit de man die heerlijke Muscadelle wijnen in Zuid-Afrika maakte. Hij is er helaas niet meer, maar de Muscadelle wijnen gelukkig nog wel. Deze zoete wijn laat je geloven dat je door een sinaasappelgaard wandelt. Hou in gedachte dat zoet in een wijn, zoet in een gerecht kan temperen en andersom. In het geval van dit nagerecht is het niet zoet op zoet (dus zwaarder) maar komt juist alles mooi in balans. Let op: Muscadelle is iets totaal anders dan Muscat of Muscadet en komt in merdere smaaktypes en stijl voor. Dus vraag specifiek naar Muscadelle en dan de zoete variant. 

door Corria Houthuizen

Geef je waardering

36
Tropische sneeuweieren met mango coulis