Tropische kipspiezen met yoghurtsaus

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwijder de schil van de ananas met een koksmes. Snijd de ananas in plakken en bak in een beetje zonnebloemolie goudbruin. Verkreukel een stuk bakpapier en vouw weer open. Verdeel hierover de specerijen en kip. Voeg ook de gembersiroop en citroensap toe en een scheutje plantaardige olie. Meng goed door elkaar en laat zo lang mogelijk marineren.

Rijg de blokjes kip aan de spiesjes en bak rondom gaar. Maak de yoghurtsaus met koriander, zout en peper. Breng extra op smaak met een klein beetje citroensap en gembersiroop. Leg de gegrilde ananas op een bord, leg hier de kipspiesjes op en maak af met de yoghurtsaus.

Ingredienten

4
Personen

Voor de kipspiezen

  • 4kippendijfilets, in blokjes
  • 0.5verse ananas
  • 0.5elgemalen komijn (djinten)
  • 3elgembersiroop
  • 1citroen
  • 0.5elpaprikapoeder
  • 0.5elkurkuma
  • 1elzonnebloemolie
  • 8satéstokjes

Voor de yoghurtsaus

  • 3elyoghurt
  • 0.5bosjekoriander
  • 3elyoghurt
  • 0.5bosjekoriander
  • 2tlgembersiroop
  • 2tlcitroensap
Geef je waardering
1