Traktaco’s

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Taco’s
Hak en smelt de chocolade au bain-marie. Smeer de binnenkant van de taco’s in met de chocolade en leg ze circa 10 minuten in de vriezer.

Amandelnougatine

Verwarm de oven op 160 ºC. Rooster de amandelen circa 6 minuten. Karamelliseer de suiker en meng de amandelen erdoor. Verdeel de amandelen over een vel bakpapier en laat afkoelen. Maal tot nougatine in het bakje van de staafmixer.

Melkchocoladecrème
Breng drie vierde van de melk met de helft van de suiker in een pan aan de kook. Roer in een kom de eidooier met de resterende suiker en melk los en roer de bloem erdoor. Roer een scheutje warme melk door het eimengsel, schenk het eimengsel terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 3 minuten. Laat de banketbakkersroom afkoelen tot het lauwwarm is. Smelt de chocolade. Roer de boter met de poedersuiker luchtig en meng de banketbakkersroom erdoor. Roer de gesmolten chocolade erdoor. Schep de chocoladecrème in een spuitzak met een glad spuitmondje. Spuit een toef melkchocoladecrème in elke taco.

Garnering
Halveer de marshmallows. Snijd de cake in blokjes. Verdeel de marshmallows, nougatine, cake en het rood fruit over de taco’s. 

Ingredienten

6
Personen

Taco’s

  • 100 g pure chocolade
  • 6 taco’s

Amandelnougatine

  • 100 g suiker
  • 100 g amandelen

Melkchocoladecrème

  • 250 ml melk
  • 75 g suiker
  • 1 eidooier
  • 1 el bloem
  • 150 g melkchocolade
  • 250 g roomboter
  • 60 g poedersuiker

Garnering

  • 50 g marshmallow
  • 100 g cake
  • 250 g rood fruit

Extra nodig

  • staafmixer + staafmixerbakje
  • spuitzak met gladde spuit
Geef je waardering
0