Rode kool
- Snijd de rode kool doormidden, verwijder de kern en snijd de kool fijn.
- Kook de rode kool met een flinke scheut water, kruidnagel, jeneverbes, kaneel, laurier en azijn, met deksel op de pan in circa 30 minuten gaar.
- Verwijder de specerijen uit de rode kool.
- Roer de maïzena aan met koud water.
- Meng de maïzena, suiker en jam door de rode kool en laat circa 5 minuten doorkoken.
Aardappels koken
- Breng een pan met water en zout aan de kook.
- Schil, was en snijd de aardappels in blokjes. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar en stoom ze droog.
Speklappen
- Wrijf de speklappen in met een beetje zout.
- Verhit een pan en bak de speklappen op middelhoog vuur in circa 10 minuten om en om krokant.
- Bestrijk de speklappen circa 5 minuten voor ze klaar zijn met mosterd en basterdsuiker.
Gebakken appeltjes
- Schil de appel en snijd ze in partjes.
- Smelt de boter in een pan en bak de appeltjes zacht en lichtbruin.
0 reacties