De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

traditionele rode kool met gebakken appeltjes en speklapjes

45 min kooktijd
Traditionele rode kool met gebakken appeltjes en speklapjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Rode kool

  • Snijd de rode kool doormidden, verwijder de kern en snijd de kool fijn.
  • Kook de rode kool met een flinke scheut water, kruidnagel, jeneverbes, kaneel, laurier en azijn, met deksel op de pan in circa 30 minuten gaar.
  • Verwijder de specerijen uit de rode kool.
  • Roer de maïzena aan met koud water.
  • Meng de maïzena, suiker en jam door de rode kool en laat circa 5 minuten doorkoken.

Aardappels koken

  • Breng een pan met water en zout aan de kook.
  • Schil, was en snijd de aardappels in blokjes. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar en stoom ze droog.

Speklappen

  • Wrijf de speklappen in met een beetje zout.
  • Verhit een pan en bak de speklappen op middelhoog vuur in circa 10 minuten om en om krokant.
  • Bestrijk de speklappen circa 5 minuten voor ze klaar zijn met mosterd en basterdsuiker.

Gebakken appeltjes

  • Schil de appel en snijd ze in partjes.
  • Smelt de boter in een pan en bak de appeltjes zacht en lichtbruin.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker