De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tournedos met koffiecrunch en aardappel-knoflookcrème

Verras je vrienden met dit gerecht van tournedos met koffiecrunch en Aardappel-knoflookcrème.

45 min kooktijd
Tournedos met koffiecrunch en aardappel-knoflookcrème

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

’s Middags voorbereiden

Koffiecrunch

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en rooster de hazelnoten tot ze goudbruin zijn. Vijzel de hazelnoten samen met de koffiebonen tot crunch. Bewaar in een goed afgesloten bakje. (Niet al te lang van te voren bereiden, om te voorkomen dat de aroma’s vervliegen). 

Aardappel-knoflookcrème

Schil de aardappels, snijd ze in gelijkmatige stukken en bewaar ze in koud water. Pel de knoflook en halveer de teentjes over de lengte. Bewaar ze voor later.

’s Avonds afmaken

Aardappel-knoflookcrème

Kook de aardappels samen met de knoflook, laurier, rozemarijn in water met een beetje zout gaar. Giet de aardappels af en bewaar het kookvocht. Haal de rozemarijn en laurier uit de aardappels. Pureer de aardappels met de handmixer op de lage stand en voeg elke keer een scheutje kookvocht toe tot het een zachte puree is. Schenk er olijfolie bij tot de puree zalfachtig van structuur is en de consistentie heeft van een dikke saus.

Tournedos bakken

Haal het vlees minstens 15 minuten voor het bakken uit de koelkast. Mocht het vlees iets vochtig zijn, dep het dan droog met keukenpapier. Verhit roomboter en olijfolie in een bakpan en laat de boter uitbruisen tot het goudbruin is. Bestrooi intussen de tournedos met zeezout en peper. Bak de tournedos op hoog vuur om en om in 3-4 minuten bruin. Laat de tournedos, afhankelijk van de dikte van het vlees, nog circa 2 minuten in de pan liggen tot het vlees rosé is. Verpak het vlees daarna los in aluminiumfolie zodat het kan rusten.

Spinazie wokken

Verhit een scheut neutrale olijfolie in een wok en roerbak de spinazie op hoog vuur tot het geslonken is. Blus af met aceto balsamico. Breng op smaak met een beetje zeezout. Laat indien nodig uitlekken op een zeef.

Opmaak bord

Leg de spinazie in het midden van borden. Leg de tournedos op de spinazie. Bedek de tournedos met de koffie-notencrunch. Schep een ruime lepel aardappel-knoflookcrème op bord en trek met de onderkant van de lepel uit. 

 

Wijntip

Malbec uit Argentinie


Tango, vlees en Malbec! Naast Maxima zijn dat toch wel de woorden die het meest beschrijven wat Argentinië is en biedt.
Het druivenras Malbec is in de loop der jaren het vlaggenschip geworden van Argentinië. Over het algemeen zijn deze wijnen echte powerhouses. De wijn die Angélique en ik dronken bij dit gerecht is ook nog eens met pitjes, schillen en al in open kuipen vergist. Hierdoor komen er nog meer krachtige tannines in de wijn. Tannines die heerlijk afromen als er maar voldoende eiwit bij wordt gegeten en dat lukt prima met een mooie tournedos.
Uiteindelijk wordt je zo vrolijk van deze wijn in combinatie met dit gerecht dat je spontaan de tango gaat dansen, en zo is de cirkel weer rond!

door Corria Houthuizen

De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker