De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

toscaans brood

Hugo deelt zijn recept voor een Toscaans brood; heerlijk om als crostini's bij een goed gevulde borrelplank te serveren. Is het al 17:00 uur?

25 min voorbereidingstijd
240 min kooktijd
Borrelplank

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Hugo deelt zijn recept voor een Toscaans brood; heerlijk om als crostini's bij een goed gevulde borrelplank te serveren. Is het al 17:00 uur?

Bereidingswijze

Stap 1:
Meng het gist met wat van het water. Als je droge gist gebruikt, meng je dit door de bloem.

Stap 2:
Meng de bloem, meel, gist en het water. Kneed het geheel in circa 10-15 minuten tot een soepel en egaal deeg. Voeg het zout toe en kneed nog even door. Laat het deeg circa 2-4 uur rijzen.

Stap 3:
Verwarm de oven voor op de maximale temperatuur. Bak het brood circa 20 minuten in de oven (zonder tussentijds de oven te openen!). Verlaag daarna de temperatuur naar 180 graden °C en bak het brood totdat de korst goudbruin is. Toscaans brood is krokant aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant.

TIP van Hugo:
Van dit Toscaanse brood kun je crostini’s maken. Snijd het brood in plakjes, beleg met jonge pecorino of mozzarella, druppel er een beetje (zelfgemaakte) truffelolie over en bestrooi met grof zeezout. Serveer het brood bij een lekkere antipasti-plank met gedroogde ham- en worstsoorten, olijven en kaasjes.

Of ga aan de slag met deze crostini’s

Il Dolce Far Niente, oftewel de edele kunst van het nietsdoen. Hugo Kennis maakt een rondreis door Toscane om te ontdekken wat deze authentieke Italiaanse levenswijze inhoudt én hoe hij deze tot in de puntjes kan naleven.

birra moretti

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker