De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Tomaten-kokossoep met tofu

Een verrassende tomatensoep maken? Hier ben je aan het juiste adres. Probeer snel dit recept van Miljuschka.

35 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Snel met Mil Tomaten-kokossoep

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Deze tomaten-kokossoep maak je makkelijk en snel met mijn recept. En niet geheel onbelangrijk: de soep is vegan dus iedereen kan meegenieten!"

Bereidingswijze

Tomaten-kokossoep

  1. Snijd de ui en knoflook fijn en de wortel in dunne plakjes. Rasp de gember van 3cm fijn en snijd die van 5 cm in dunne plakjes. Snijd de tofu in blokjes van 2 cm. 

  2. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Bak de ui, tomaten en wortel op middelhoog vuur tot karamelliseren. 

  3. Voeg de knoflook en geraspte gember toe en bak 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk en groentebouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager zodra het kookt en laat de soep 20 minuten koken.   

  4. Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de kokosvlokken tot ze goudbruin zijn en schep ze uit de olie met een schuimspaan. Laat uitlekken op keukenpapier.  

  5. Snijd de plakjes gember in heel dunne reepjes. Bak de reepjes gember in de hete olie tot ze goudbruin zijn en schep ze uit de pan met een schuimspaan. Laat uitlekken op keukenpapier.  

  6. Bak de blokjes tofu in de hete olie tot ze goudbruin zijn en schep ze uit de pan met een schuimspaan. Laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Pureer de tomaten-kokossoep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep in kommen. Garneer met de krokante tofu, kokosvlokken en gember erover.

Een gloednieuw programma: 'Snel met Miljuschka'! In dit programma geeft 24Kitchen-chef Miljuschka Witzenhausen tips om een gezonde en vooral lekkere gezinsmaaltijd snel op tafel te toveren, voor doordeweeks én in het weekend.

 

Snel met miljuschka

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.