De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tomaten gevuld met provençaals gehakt

30 MIN
Tomaten gevuld met Provençaals gehakt

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze


  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

Tomaten gevuld met Provençaals gehakt

  • Pel en snipper de ui. (houd de helft apart)
  • Ris en hak de rozemarijn en tijm fijn.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Meng het gehakt met de ui, rozemarijn, tijm, twee derde van de knoflook, kaas, ei, paneermeel en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de kapjes van de tomaten en hol de tomaten uit met een theelepel. Bewaar de kapjes en het uitgeholde vruchtvlees voor de saus. Snijd van de onderkant van de tomaten ook een dun plakje af zodat ze goed blijven staan in de ovenschaal en bewaar deze plakjes ook voor in de saus.
  • Vorm balletjes van het gehakt die net iets kleiner zijn dan het formaat van de tomaten. Leg in elke tomaat een balletje gehakt en besprenkel met een beetje olijfolie. Zet de tomaten in een ovenschaal en bak ze in de oven in circa 20 minuten gaar.

Gebakken krieltjes

  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de krieltjes rondom in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Voeg op het laatste moment een klontje boter toe. Breng de krieltjes op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Saus

  • Verhit een scheut olie in een (steel)pan en fruit de resterend knoflook, ui, het uitgeholde vruchtvlees en de kapjes van de tomaten circa 2 minuten.Schenk de witte wijn erbij. Breng de saus aan de kook en laat circa 5 minuten koken. Zet het vuur uit. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde saus.
  • Pluk en scheur de blaadjes basilicum grof, voeg toe aan de saus en breng de saus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de gebakken krieltjes en de tomaten over de borden. Schep de saus over het gerecht.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker