De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Tom kha kai

Deze soep wordt erg veel gegeten in Thailand. Daarom wil oma Busaba graag het recept delen.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
tomkakhai-hor.jpg

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Deze soep wordt erg veel gegeten in Thailand. Daarom wil oma Busaba graag het recept delen.

Bereidingswijze

Stap 1:
Leg de soepkip in een ruime pan met water zodat het net onder staat. Kneus de knoflook en pel en snijd de ui en voeg toe aan de pan. Breng de pan aan de kook. Schep het schuim van de bouillon af zodat het helder blijft. Laat de bouillon circa 90 minuten trekken op laag vuur. Verwijder dan de kip uit de bouillon. Voor de verdere bereiding van de Tom Kha Kai heb je minimaal 600 ml kippenbouillon nodig.

Stap 2:
Snijd de sereh in grove stukken. Snijd de laos in plakjes. Kneus de korianderwortel. Kneus het limoenblad. Voeg dit aan de 600 ml bouillon toe. Voeg de kokosroom en kokosmelk, nam pla, 2 theelepels suiker, sap van 2 limoenen en wat zout toe.

Stap 3:
Snijd de kippendijen in dunne reepjes. Snijd de champignons in stukjes. Voeg beiden toe aan de soep en laat de kip en champignons op laag vuur garen. Garneer de soep met versgeplukte blaadjes koriander

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.