De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tom kha kai

Deze soep wordt erg veel gegeten in Thailand. Daarom wil oma Busaba graag het recept delen.

90 MIN
tomkakhai-hor.jpg

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Deze soep wordt erg veel gegeten in Thailand. Daarom wil oma Busaba graag het recept delen.

Bereidingswijze

Stap 1:
Leg de soepkip in een ruime pan met water zodat het net onder staat. Kneus de knoflook en pel en snijd de ui en voeg toe aan de pan. Breng de pan aan de kook. Schep het schuim van de bouillon af zodat het helder blijft. Laat de bouillon circa 90 minuten trekken op laag vuur. Verwijder dan de kip uit de bouillon. Voor de verdere bereiding van de Tom Kha Kai heb je minimaal 600 ml kippenbouillon nodig.

Stap 2:
Snijd de sereh in grove stukken. Snijd de laos in plakjes. Kneus de korianderwortel. Kneus het limoenblad. Voeg dit aan de 600 ml bouillon toe. Voeg de kokosroom en kokosmelk, nam pla, 2 theelepels suiker, sap van 2 limoenen en wat zout toe.

Stap 3:
Snijd de kippendijen in dunne reepjes. Snijd de champignons in stukjes. Voeg beiden toe aan de soep en laat de kip en champignons op laag vuur garen. Garneer de soep met versgeplukte blaadjes koriander

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker