Roomkaasmengsel
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Roer de roomkaas met de vanillesuiker zacht.
Brownies
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de pecannoten circa 8 minuten. Houd 16 hele pecannoten achter en hak de rest fijn. Smelt de boter, roer samen met de cacao tot een glad mengsel en laat licht afkoelen. Klop de eieren en de rest van de suiker in een aparte mengkom licht en schuimig. Spatel het chocolademengsel door het eimengsel en schep daarna voorzichtig het zelfrijzend bakmeel en de gehakte pecannoten erdoor. Schep de helft van het browniebeslag in een ingevette en met bakpapier beklede bakvorm. Schep het roomkaasmengsel erop en vervolgens de rest van het beslag. Bak de brownie in circa 40 minuten gaar en laat hem afkoelen in de vorm.
Toffeeglazuur
Smelt de boter en de melk en roer de poedersuiker en de cacao erdoor. Bestrijk de brownie met het glazuur en garneer evenredig met de pecannoten. Laat het glazuur opstijven en snijd de brownie in vierkante stukjes.
1 reactie