Espresso-browniebodem
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt in een steelpannetje de boter met de chocolade au bain marie. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
-
Voeg de suiker, cacaopoeder, oploskoffie, een snuf zout toe en mix.
-
Voeg één-voor-één de eieren toe en meng tot een glad beslag.
-
Zeef nu de bloem erboven en meng dit door het beslag met een spatel.
-
Schep het beslag in de vierkante, met bakpapier beklede bakvorm en strijk glad met de achterkant van een lepel.
-
Bak de brownie 40 minuten af in een voorverwarmde oven. Laat de brownie helemaal afkoelen.
Mascarponecrème
-
Voeg de slagroom met de mascarpone samen in een kom.
-
Klop luchtig en voeg de poedersuiker toe.
Tiramisu-brownies
-
Smeer het mascarponemengsel over de afgekoelde browniebodem.
-
Laat 4 uur opstijven in de koelkast.
-
Bestrooi met cacaopoeder. Snijd eventueel de randen recht en serveer.
0 reacties