De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tiramisu-brownies

Twee hemelse gerechten gecombineerd in één dessert. Deze tiramisu-brownie overstijgt alles wat je wist over toetjes.

30 min voorbereidingstijd
40 min oventijd
240 min wachttijd
tiramisu brownies

Een recept van

24Kitchen

24Kitchen logo

"Door een beetje espresso-poeder toe te voegen geef je je brownies een extra dimensie aan smaak. Dat is niet alleen lekker in dit tiramisu-brownie recept, maar ook voor je "gewone" brownies."

Bereidingswijze

Espresso-browniebodem

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Smelt in een steelpannetje de boter met de chocolade au bain marie. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  3. Voeg de suiker, cacaopoeder, oploskoffie, een snuf zout toe en mix.

  4. Voeg één-voor-één de eieren toe en meng tot een glad beslag. 

  5. Zeef nu de bloem erboven en meng dit door het beslag met een spatel.

  6. Schep het beslag in de vierkante, met bakpapier beklede bakvorm en strijk glad met de achterkant van een lepel. 

  7. Bak de brownie 40 minuten af in een voorverwarmde oven. Laat de brownie helemaal afkoelen.

Mascarponecrème

  1. Voeg de slagroom met de mascarpone samen in een kom. 

  2. Klop luchtig en voeg de poedersuiker toe. 

Tiramisu-brownies

  1. Smeer het mascarponemengsel over de afgekoelde browniebodem. 

  2. Laat 4 uur opstijven in de koelkast.

  3. Bestrooi met cacaopoeder. Snijd eventueel de randen recht en serveer.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker