Tilburgse beenham met kruidenbittersaus

1
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Snijbieten
Breng de azijn, water, suiker, peperkorrels, chilivlokken en laurierblad in een pan aan de kook en kook even goed door. Snijd het blad van de snijbietstelen af en snijd de stelen in dunne plakjes en doe de stelen in een glazen pot. Schenk het azijnmengsel in de pot en sluit de pot af en zet de pot op z’n kop.

Saus
Meng de mosterd, sap van de citroen, eidooier en kruidenbitter met elkaar en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg beetje bij beetje de olie toe en maak er met behulp van een staafmixer mayonaise van. Meng daarna het bietensap erdoor zodat de mayonaise een mooie roze kleur krijgt.

Broodje beenham
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de plakjes beenham. Vul de broodjes met de zoetzure snijbiet en de ham en lepel de saus erover.

Ingredienten

4
Personen

Snijbieten

  • 250 ml rode wijnazijn
  • 300 ml water
  • 120 g suiker
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl zout
  • 1 laurierblaadje
  • 200 g snijbietstelen

Kruidenbittersaus

  • 1 el mosterd
  • 0.5 citroen
  • 1 eidooier
  • 50 ml Tilburgse kruidenbitter
  • 400 ml zonnebloemolie
  • 20 ml bietensap

Broodje beenham

  • olijfolie om in te bakken
  • 400 g beenham in plakken
  • 4 Surinaamse puntjes

Extra nodig

  • steriele jampot
  • staafmixer
Geef je waardering
1