Thaise viskoekjes
-
Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Snijd de kabeljauw in stukken. Snijd de kousenband fijn.
-
Doe de kabeljauw, currypasta, eierdooier, basilicum en kaffirblaadjes in een keukenmachine en mix tot een gladde pasta. Schep het mengsel in een kom en meng de kousenband erdoor.
-
Maak met vochtige handen 12 kleine, platte viskoekjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de viskoekjes aan beide kanten met de neutrale olie. Bak voor 15-20 minuten in de oven. Draai halverwege om.
Zoete chilisaus
-
Snijd de rode pepers fijn. Hak de knoflook fijn. Hak de koriander en pinda’s grof.
-
Voeg het water, suiker, rijstazijn en zout toe een steelpan en breng aan de kook. Laat 2 minuten pruttelen en voeg de rode pepers en de knoflook toe. Kook in 5 minuten in tot siroop op laag vuur.
-
Meng de maizena met wat water en voeg toe aan de pan. Roer tot het helemaal is opgelost in de saus. Laat afkoelen.
-
Leg de blaadjes botersla op een schaal en verdeel daar de viskoekjes over. Maak af met de pinda’s en koriander. Serveer met de zoete chilisaus.
BEKIJK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN SNEL MET MILJUSCHKA: FRISSE START
0 reacties