De voordelen van een 24K account

 • Recepten bewaren
 • Exclusieve content en aanbiedingen
 • Gratis e-books

thaise viskoekjes met mango en rodekoolsla

Thaise viskoekjes zijn net zo in trek als het land van herkomst. En waarschijnlijk heeft het één met het ander te maken. Deze viskoekjes met mango en rodekoolsla zoen oer-gezond en lekker fris door het fruit. 

30 min kooktijd
Viskoekjes

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

Thaise viskoekjes zijn net zo in trek als het land van herkomst. En zeer waarschijnlijk heeft het één met het ander te maken. Deze viskoekjes met rodekoolsla zijn oer-gezond en lekker waanzinnig fris door gezelschap van mango. 

Bereidingswijze

Bereiding:

 1. Snijd de vis in stukken en doe met de currypasta, suiker, eiwit, vissaus en een snufje zout in de kom van de keukenmachine. Rasp de limoenschil erboven. Maal fijn en vorm er 12 koekjes van.  Leg op een schaal en bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
 2. Snijd of schaaf de rode kool fijn. Snijd of schaaf met een juliennesnijder de wortel in fijne reepjes (julienne).
 3. Maak de mango schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pluk de korianderblaadjes. Snijd de bosuien fijn. Meng door elkaar.
 4. Pers de limoenen uit en meng 5 el limoensap met 1 el water, de vissaus en suiker. Snijd de peper fijn (verwijder voor een milde versie de zaadlijsten) en voeg toe.
 5. Maak de salade aan met de helft van de dressing. Bewaar de andere helft als dipsaus voor bij de viskoekjes. Hak de cashewnoten grof en strooi over de salade.

Aan tafel:

 1. Bak de viskoekjes in een scheutje olie op het gourmetstel aan tafel. Eet met de salade en dipsaus.

TIPS VAN JET

 • Rode kool kan je goed fijn schaven met de kaasschaaf.
 • De dressing/dipsaus hoort zout-zoet-zuur te smaken. Je kan hiermee spelen. Kijk bv ook naar hoe rijp en dus hoe zoet of friszuur je mango is.
 • De koriander kan je evt. vervangen door munt of Thaise basilicum.

Meer gourmet-inspiratie? Bekijk snel al onze verrassende gourmet-recepten > 

Nog een tip voor een fris huis? Geen stank meer met de exclusieve 24Kitchen anti-gourmetgeur spray > 

In Nederland worden rond de feestdagen volop de gourmetpannen aangezet. In de Gourmet Specials schuift Jet van Nieuwkerk iedere aflevering aan bij de gourmettafel van een nieuwe familie. Daar maakt ze kennis met het gezin en hun gourmettradities. Ook duikt onze chef samen met één iemand van de familie de keuken in om de rest van het gezin en de kijker te inspireren met verrassende nieuwe gourmetgerechten. Nieuwsgierig naar de recepten? Die vind je natuurlijk bij ons op de website. 

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker