Spoel de mosselen goed af onder stromend koud water. Gooi de mosselen die beschadigd zijn of al open staan weg. Snijd de bosuitjes en de knoflook fijn. Snijd de chilipeper fijn; als je van pit houdt, laat dan de zaadjes erin zitten. Verwarm in een grote pan op middelhoog vuur een beetje plantaardige olie. Voeg alle ingrediënten die je zojuist hebt gesneden toe aan de pan en laat ongeveer 5 minuutjes bakken (let op dat het niet verbrand!). Voeg de kokosmelk en vissaus toe, roer goed door en voeg dan de mosselen toe. Zet een deksel op de pan (als je die niet hebt, werkt een groot bord die de wok afsluit ook). Stoom de mosselen in ongeveer 5 minuten gaar. Voeg 2 minuten voor het einde de taugé toe en schud de pan goed om. Check na 2 minuten of de mosselen allemaal geopend zijn; gooi de mosselen die niet geopend zijn weg. Snijd de koriander fijn. Serveer de mosselen uit de wok of in een schaal met de fijngehakte koriander en knijp het sap uit de limoenen erover uit.
Thaise mosselen uit de wok
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
PLUS
Ingredienten
4
Personen
Voor de Thaise mosselen
- 2 kilo mosselen
- 4 bosuitjes
- 4 teentjes knoflook
- 1 rode chilipeper
- plantaardige olie
- 80 ml kokosmelk
- 2 el vissaus
- 200 g taugé
- 1 bos verse koriander
- 2 limoenen
Bereidingswijze
15 minuten
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Geef je waardering
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Facebook opmerkingen