Thaise gamba’s
Maak de
gamba’s schoon. Verwijder
het hoedje van de rode peper en snijd de peper in ringetjes. Pel en hak de knoflook.
Rasp en pers de limoenen. Rasp de laos. Meng de vissaus met alle gesneden
ingrediënten. Voeg de gamba’s toe en laat circa 10 minuten marineren.
Rijg een gamba aan een satéprikker. Rijg er vervolgens een limoenblad aan. Sluit af met nog een gamba. Herhaal dit met de overige satéprikkers.
Kneus de
citroengras en halveer over de lengte. Leg de citroengras op de bbq en leg hier
de Thaise gamba’s op. Rooster de gamba’s om en om in circa 2 minuten gaar.
Bedruip tussendoor met de overgehouden marinade.
Komkommer-yoghurtdip met munt
Meng de yoghurt,
azijn en de suiker. Pluk en hak de munt fijn en voeg toe. Snijd de komkommer in
kleine stukjes en voeg toe. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en
versgemalen peper.
Serveren
Serveer de gamba’s
met een royale lepel komkommer-yoghurtdip.
0 reacties