De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Thaise gamba’s en komkommer-yoghurtdip met munt

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Thaise gamba’s en komkommer-yoghurtdip met munt

Bereidingswijze

Thaise gamba’s
Maak de gamba’s schoon. Verwijder het hoedje van de rode peper en snijd de peper in ringetjes. Pel en hak de knoflook. Rasp en pers de limoenen. Rasp de laos. Meng de vissaus met alle gesneden ingrediënten. Voeg de gamba’s toe en laat circa 10 minuten marineren.

Rijg een gamba aan een satéprikker. Rijg er vervolgens een limoenblad aan. Sluit af met nog een gamba. Herhaal dit met de overige satéprikkers.

Kneus de citroengras en halveer over de lengte. Leg de citroengras op de bbq en leg hier de Thaise gamba’s op. Rooster de gamba’s om en om in circa 2 minuten gaar. Bedruip tussendoor met de overgehouden marinade.

Komkommer-yoghurtdip met munt
Meng de yoghurt, azijn en de suiker. Pluk en hak de munt fijn en voeg toe. Snijd de komkommer in kleine stukjes en voeg toe. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Serveer de gamba’s met een royale lepel komkommer-yoghurtdip.

Lange, zwoele avonden, lekkere zomerse deuntjes en blote voeten in het gras; het is tijd om te genieten van het echte buitenleven! Stook de bbq op, pak je karaffen en schalen uit de kast en nodig vrienden en familie uit. De warme avonduren zullen vanaf nu nooit meer hetzelfde zijn.

In het programma Eten in de Tuin maken chef Andy en liquid chef Corria de heerlijkste zomerse gerechten en drankjes die van jouw maaltijden in de openlucht een onvergetelijke ervaring zullen maken. Malse stukken vlees, kruidige vis, verrassende nagerechten van de bbq. Maar natuurlijk ook salades, marinades en sauzen om je vingers bij af te likken. Dat allemaal onder het genot van de meest kleurrijke, smaakvolle en verbluffende shakes, smoothies en (alcoholvrije) cocktails. Voor ieder wat wils: van stoere mannenmaaltijden tot gezellige hapjes.

In dit programma leer je alles wat je wilde weten over bbq-en en nog veel meer…

Bereid je voor op een drukke tijd, want dit jaar is jouw tuin, balkon of veranda the place to be in de zomer.
 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.