Tartiflette
-
Snijd de aardappels in schijfjes. Snipper de ui.
-
Kook de aardappelschijfjes in 15 minuten gaar in gezouten water. Lek de aardappelen uit.
-
Bak de spekreepjes krokant in een droge koekenpan op middelhoog vuur en voeg halverwege de gesnipperde ui toe. Bak nog een paar minuten mee.
-
Schenk de wijn in de pan. Laat inkoken totdat alle wijn is opgelost.
-
Zet het vuur uit, voeg de slagroom toe en meng even door. Breng op smaak met peper en zout.
-
Verwarm de oven tot 200 °C.
-
Halveer de teen knoflook en wrijf de ovenschaal hiermee in. Verdeel de helft van de aardappels gevolgd door de helft van het spek-uimengsel.
-
Herhaal dit met de overgebleven helft van de aardappels en het spek-uimengsel.
-
Snijd de camembert in plakjes en verdeel dit als laatste over de ovenschaal.
-
Bak de tartiflette in 15 minuten of totdat de camembert goudbruin en knapperig is.
0 reacties