De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tartiflette

Breng het wintersportgevoel in huis met deze Franse klassieker - de tartiflette.

20 min voorbereidingstijd
15 min oventijd
Tartiflette

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi horizontaal

"Als je weleens op wintersport gaat, weet je dat deze tartiflette een hartverwarmende Franse klassieker is. Gelukkig kun je het ook makkelijk thuis maken!"

Bereidingswijze

Tartiflette

  1. Snijd de aardappels in schijfjes. Snipper de ui.

  2. Kook de aardappelschijfjes in 15 minuten gaar in gezouten water. Lek de aardappelen uit.

    Tijd besparen? Gebruik voorgekookte aardappelschijfjes in plaats van vastkokende aardappels.

  3. Bak de spekreepjes krokant in een droge koekenpan op middelhoog vuur en voeg halverwege de gesnipperde ui toe. Bak nog een paar minuten mee.

  4. Schenk de wijn in de pan. Laat inkoken totdat alle wijn is opgelost.

  5. Zet het vuur uit, voeg de slagroom toe en meng even door. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Verwarm de oven tot 200 °C.

  7. Halveer de teen knoflook en wrijf de ovenschaal hiermee in. Verdeel de helft van de aardappels gevolgd door de helft van het spek-uimengsel.

  8. Herhaal dit met de overgebleven helft van de aardappels en het spek-uimengsel.

  9. Snijd de camembert in plakjes en verdeel dit als laatste over de ovenschaal.

  10. Bak de tartiflette in 15 minuten of totdat de camembert goudbruin en knapperig is.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker