Tarte tatin, een échte Franse klassieker. Met dit recept van Miljuschka geef je een hartige twist aan dit heerlijke taartje.

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

4
Personen

  • 50 g boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 6 st ansjovisfilets uit blik
  • 1/2 teen knofllook
  • 750 g cherrytomaten
  • 2 eetlepels granaatappelsiroop
  • 1 eetlepel suiker
  • peper en zout
  • rasp van 1/2 st citroen
  • tijmblaadjes
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 st ei

Extra benodigdheden

  • ovenbestendige (gietijzeren) koekenpan 24 cm

Bereidingswijze

45 minuten

Stap 1: 
Verwarm de oven voor tot 220°C.  

Stap 2: 
Rasp de knoflook. Smelt de boter en olie in een ovenbestendige koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ansjovis en knoflook toe. Breek de ansjovis met de achterkant van een houten lepel in kleinere stukjes en laat smelten in de boter. Bak voor enkele minuten. 

Stap 3:  
Voeg de tomaten toe en schud even met de pan zodat de tomaatjes worden bedekt met een ansjovis-boterlaagje. Voeg de granaatappelsiroop en suiker toe. Breng de tomaten op smaak met een klein beetje zout (ansjovis is ook al zout) en veel peper en bak nog ca. 5 minuten mee. Voeg de citroenrasp en tijm toe en meng goed door. Verdeel de tomaten over de bodem van de pan.  

Stap 4: 
Rol het bladerdeeg uit en snijd een cirkel uit die ongeveer 3 cm groter is dan de pan. Leg het deeg over de tomaten en druk de zijkanten van het deeg stevig aan.  

Stap 5: 
Klop het ei los. Bestrijk het bladerdeeg met behulp van een bakkwastje met het losgeklopte ei. Bak 15-20 minuten tot het deeg goudbruin en gaar is. 

Stap 6: 
Laat de tarte tatin 5 minuten afkoelen op een rek. Snijd dan de randen los van de zijkant met een scherp mes en keer de tarte tatin in één beweging om op een groot bord.  Serveer met een groene salade. 

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN SNEL MET MILJUSCHKA  

Geef je waardering

Snel met Mil tarte tatin tomaat
Snel met Mil tarte tatin tomaat