De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tamales met pittige salsa uit mexico & gebakken funchi

30 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Tamales met pittige salsa uit Mexico & gebakken funchi

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Funchi
Breng het water aan de kook en voeg het zout en de margarine toe. Strooi, al roerende met een pollepel, het maïsmeel erbij. Kook de pap al roerende in circa 8 minuten gaar. Giet de overige funchi in een nat gemaakt diep bord, druk goed aan met een natte pollepel. Draai het bord om en laat de funchi eruit glijden. Halveer de funchi: gebruik de helft voor de tamales en snijd de andere helft en laat afkoelen.

Tamales
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Zet het vuur uit. Week de maïsbladeren 30 minuten in het hete water, laat uitlekken en droog goed af. Snijd de peper in dunne ringetjes. Verhit een scheut olie in een koekenpan en rul het gehakt gaar met de peper. Breng op smaak met een beetje zout en laat iets afkoelen. Leg 2 maïsbladeren over de lengte half op elkaar. Schep een eetlepel funchi erop en spreid het wat uit. Schep een eetlepel gehakt boven op de funchi. Vouw er één helft van de lange kant van het maïsblad overheen. Vouw de andere kant over de eerste helft. Vouw de uiteindes over elkaar, zodat het pakketje dicht is. Bind ze eventueel dicht met keukentouw. Herhaal tot de vulling en de bladeren op zijn. Verhit een scheutje water in een pan met een stoommandje. Stoom de tamales in circa 30 minuten gaar.

Gebakken funchi
Snijd van de overgebleven helft van de funchi plakken. Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een pan en bak de plakken goudbruin.

Pittige salsa
Halveer de paprika en tomaten in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika en de tomaten in kleine blokjes. Pel en snipper de sjalot. Snijd de peper in dunne ringetjes. Hak de koriander grof. Meng alle ingrediënten door elkaar en serveer op de gebakken funchi. Serveer de tameles in de maïsbladeren met de pittige salsa en gebakken funchi.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker