Kook de aardappels in de schil in circa 15 minuten gaar. Laat vervolgens uitwasemen en pel de schil eraf. Kook de eieren in circa 7 minuten hard. Spoel de eieren koud, pel ze en snijd de eieren in parten.
Saus
Pel en snijd de knoflook in plakjes. Verhit een flinke scheut olie in een pan en frituur de knoflook circa 2 minuten. Schep de knoflook uit de pan en laat uitlekken. Bewaar de olie in de pan. Vijzel de knoflook en de gebakken uitjes. Voeg de trassi, ketjap, appelstroop en azijn toe. Schep het geheel in de olie en voeg een beetje warm water toe tot sausdikte (let op dat de olie niet heet is in verband met spetteren). Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Frituren
Verwarm de frituurolie voor tot circa 180 ºC. Snijd de aardappels in dikke frieten en bak ze in circa 4 minuten goudbruin in de frituur. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een beetje zout. Snijd de tahu in driehoeken en frituur de tahu ook goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een beetje zout.
Serveer
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. Blancheer de taugé enkele seconden en laat goed uitlekken. Pluk en hak de bladselderij fijn.
Leg alles bij elkaar op een bord, bestrooi met de bladselderij en lepel er een beetje saus over.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
tahu ketjap
Kook de aardappels in de schil in circa 15 minuten gaar. Laat vervolgens uitwasemen en pel de schil eraf. Kook de eieren in circa 7 minuten hard. Spoel de eieren koud, pel ze en snijd de eieren in parten.
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Grenzeloos Koken
Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties