De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Tahu ketjap

Kook de aardappels in de schil in circa 15 minuten gaar. Laat vervolgens uitwasemen en pel de schil eraf. Kook de eieren in circa 7 minuten hard. Spoel de eieren koud, pel ze en snijd de eieren in parten.

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Tahu ketjap

Bereidingswijze

Kook de aardappels in de schil in circa 15 minuten gaar. Laat vervolgens uitwasemen en pel de schil eraf. Kook de eieren in circa 7 minuten hard. Spoel de eieren koud, pel ze en snijd de eieren in parten.

Saus
Pel en snijd de knoflook in plakjes. Verhit een flinke scheut olie in een pan en frituur de knoflook circa 2 minuten. Schep de knoflook uit de pan en laat uitlekken. Bewaar de olie in de pan. Vijzel de knoflook en de gebakken uitjes. Voeg de trassi, ketjap, appelstroop en azijn toe. Schep het geheel in de olie en voeg een beetje warm water toe tot sausdikte (let op dat de olie niet heet is in verband met spetteren). Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Frituren
Verwarm de frituurolie voor tot circa 180 ºC. Snijd de aardappels in dikke frieten en bak ze in circa 4 minuten goudbruin in de frituur. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een beetje zout. Snijd de tahu in driehoeken en frituur de tahu ook goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een beetje zout.

Serveer
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. Blancheer de taugé enkele seconden en laat goed uitlekken. Pluk en hak de bladselderij fijn.

Leg alles bij elkaar op een bord, bestrooi met de bladselderij en lepel er een beetje saus over.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.