Andy McDonald

Ingredienten

4
Personen

Tagliatelle bolognese

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 70 g bacon
  • olijfolie
  • 500 g half-om-half gehakt
  • 1 glas rode wijn
  • 1 blik tomaten
  • 1 tl oregano
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 400 g tagliatelle
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Totale tijd: 40 minuten

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de groente in blokjes van 1 centimeter. Snijd de bacon in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Voeg de groente en bacon toe en smoor alles tot het glazig is. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul. Blus af met de rode wijn en tomaten. Voeg de oregano en nootmuskaat toe en laat de saus circa 30 minuten sudderen. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de pasta af en roer door de saus.

Serveer de tagliatelle bolognese met de Parmezaanse kaas.

Bekijk hier alle tips van Andy.

Geef je waardering

62
Tagliatelle bolognese