De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tagliatelle bolognese

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de groente in blokjes van 1 centimeter. Snijd de bacon in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Voeg de groente en bacon toe en smoor alles tot het glazig is. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul. Blus af met de rode wijn en tomaten. Voeg de oregano en nootmuskaat toe en laat de saus circa 30 minuten sudderen. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

40 min kooktijd
Tagliatelle bolognese

Een recept van

Andy McDonald

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de groente in blokjes van 1 centimeter. Snijd de bacon in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Voeg de groente en bacon toe en smoor alles tot het glazig is. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul. Blus af met de rode wijn en tomaten. Voeg de oregano en nootmuskaat toe en laat de saus circa 30 minuten sudderen. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de pasta af en roer door de saus.

Serveer de tagliatelle bolognese met de Parmezaanse kaas.

Bekijk hier alle tips van Andy.

Krijg jij ook nooit het eiwit goed stijf geklopt of blijft jouw witlofschotel nat? Maakt je vader vieze nasi of is het vlees van je tante, buurvrouw of vriendin altijd te droog en verbrand? Wat er ook aan de hand is: voor elk probleem in de keuken is een oplossing.

In het programma First Aid Kitchen krijgen mensen de kans om in hun eigen keuken een antwoord te krijgen op brandende vragen op het gebied van eten en koken.  Maar ook kunnen ze hun moeder, vader, zus, beste vriend of echtgenoot opgeven om te leren koken. Chef Andy McDonald deelt zijn culinaire kennis en laat stap-voor-stap zien hoe je een concreet probleem oplost. Van aangebrande vis tot het nooit meer schiften van mayonaise. Andy weet overal een antwoord op, hij kent alle tips & tricks in de keuken en helpt je graag op weg! 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker