Kneed de bloem, eidooiers en een scheutje water tot een soepel deeg. Voeg als het deeg te droog is nog een scheutje water toe. Laat het deeg in een vochtige doek circa 15 minuten rusten.
Rol de pasta met behulp van een pastamachine eerst uit tot lange plakken (tot stand 4) en daarna tot tagliatelle. Laat de tagliatelle drogen op een pasta-rek.
Pel en pers de knoflook. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de knoflook tot hij smelt in de olie. Snijd de zalm in blokjes en voeg de zalm toe aan de knoflook. Roer goed door elkaar en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Schenk de witte wijn erbij en laat de wijn voor een groot gedeelte wegkoken. Halveer intussen de olijven en de tomaten en hak de peterselie. Voeg de olijven, kappertjes, tomaten en de helft van de peterselie toe aan de zalm.
Breng een pan met water aan de kook en kook de tagliatelle in circa 3 minuten beetgaar. Meng de tagliatelle door de zalm.
Serveren
Schep de pasta op bord en garneer met de resterende peterselie.
0 reacties