De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

taartje van zalm, gamba’s en mango (suriname)

Een heerlijk gelaagd taartje van zalm en gamba's geserveerd met mango uit de Surinaamse keuken.

45 min kooktijd
Taartje van zalm, gamba’s en mango (Suriname)

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200 °C.
Pel de gamba’s, verwijder het darmkanaal en hak de gamba’s fijn. Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de ui. Snijd de paprika in grove stukjes. Verwijder de steeltjes van de peper en snijd de peper in grove stukjes. Pluk de blaadjes van de basilicum.
Pureer de peper, basilicumblaadjes en de paprika en in het staafmixerbakje. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de peperpasta circa 2 minuten. Voeg de gamba’s, ui en knoflook toe en bak nog 2 minuten door.

Vet een bakplaat in en bestrooi met bloem. Snijd de zalm in dunne plakjes. Gebruik de grootste stekerring om de taartjes te maken en vul deze als eerste met een laagje zalm, dan een eetlepel gambamengsel en vervolgens een tweede plak zalm. Herhaal dit. Bak de taartjes circa 5 minuten in de oven. Laat iets afkoelen en haal de ring van de taartjes.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pers het sap uit de sinaasappel. Karameliseer de suiker in een pannetje en blus af met sinaasappelsap. Voeg de mango toe. Schep de mangoblokjes over het taartje.

Serveer op een wit bord.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker