De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sushiballetjes met krab

Sushiballetjes zijn dé snack voor de grote liefhebbers van sushi. Serveer ze tijdens de borrel of eet ze als tussendoortje. Wij weten in ieder geval zeker dat ze je altijd zullen smaken.

40 min kooktijd
Snel met miljuschka frisse start Sushiballetjes met krab

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Ik ben dol op sushi! Daarom mocht een op sushi geïnspireerd recept écht niet ontbreken. Ik vul deze sushiballetjes met krab maar je kan ze natuurlijk ook vullen met jouw favoriete sushivulling. 

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Laat de krab (of tonijn) uitlekken. Snij de komkommer en avocado in kleine blokjes. 

  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet daarna af. Voeg de rijstazijn, suiker en zout toe de aan nog warme rijst en meng goed door. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. 

  3. Meng de uitgelekte krab (of tonijn) met de Japanse mayonaise. Breng op smaak met zout en peper. 

  4. Maak je handen nat en maak balletjes van de sushirijst ter grootte van een walnoot. Duw met je duim een holletje in de rijst en vul deze met een theelepel krab (of tonijn). Leg hier een blokje avocado of komkommer in en maakt het balletje dicht.  

  5. Verdeel de furikake over een ondiepe schaal. Wentel de sushiballetjes door de furikake en zet ze op een bord.  

  6. Serveer de sushiballetjes met sojasaus en wasabi en sushi gember. 

    BEKIJK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN SNEL MET MILJUSCHKA: FRISSE START

Het nieuwe jaar is van start en de goede voornemens komen weer ter sprake. In "Snel met Miljuschka: Frisse start" maakt Miljuschka de snelste, lekkerste en gezondste recepten om jouw jaar goed te beginnen.

Snel met mil frisse start

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker