Stappenplan
-
Laat de krab (of tonijn) uitlekken. Snij de komkommer en avocado in kleine blokjes.
-
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet daarna af. Voeg de rijstazijn, suiker en zout toe de aan nog warme rijst en meng goed door. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
-
Meng de uitgelekte krab (of tonijn) met de Japanse mayonaise. Breng op smaak met zout en peper.
-
Maak je handen nat en maak balletjes van de sushirijst ter grootte van een walnoot. Duw met je duim een holletje in de rijst en vul deze met een theelepel krab (of tonijn). Leg hier een blokje avocado of komkommer in en maakt het balletje dicht.
-
Verdeel de furikake over een ondiepe schaal. Wentel de sushiballetjes door de furikake en zet ze op een bord.
-
Serveer de sushiballetjes met sojasaus en wasabi en sushi gember.
BEKIJK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN SNEL MET MILJUSCHKA: FRISSE START
Meld je aan en praat mee