Stap 1: deeg
Beboter een ronde taartvorm en beleg met bakpapier. Verwarm de melk met de gist tot 30 °C en roer totdat de gist is opgelost. Klop in de mixer de eieren met de suiker en de vanille luchtig. Giet het gistmengsel bij de eieren. Voeg bloem en boter toe en kneed verder met de deeghaak of met de hand tot een stevig deeg. Als het deeg nog te plakkerig is voeg je nog een klein beetje bloem toe. Laat het deeg nu 1 uur rijzen afgedekt met plasticfolie of een vochtige theedoek.
Stap 2: vulling
Week de rozijnen en de krenten circa 10 minuten in heet water. Roer de boter luchtig. Snijd de ananas in stukjes. Hak de amandelen. Meng de rozijnen, krenten, ananas, sukade en de amandelen door de boter.
Stap 3: kaneelsuiker
Meng intussen suiker en kaneelpoeder.
Stap 4: opbouw taart
Rol de helft van het deeg uit en bekleed de bodem en rand van de taartvorm. Verdeel de helft van de vulling over het deeg. Strooi een deel van de kaneelsuiker over de vulling. Rol de andere helft van het deeg uit tot een rechthoekige plak en steek rondjes uit met een steker en verdeel hierover de rest de vulling en de kaneelsuiker. Vouw het deeg met de vulling dicht tot een soort rolletje en zet deze rechtop in de taartvorm. Bedek de hele taart hiermee. Dek de vorm af en laat het geheel circa 30 minuten rijzen.
Stap 5: vloeibare vulling
Verwarm de melk met de suiker en de boter totdat alles is opgenomen.
Stap 6: bakken fiadoe
Verwarm de oven voor op 180 °C. Giet de helft de vloeibare vulling over de taart. Bak de taart voor 30 minuten in de oven en giet daarna de andere helft van de vulling eroverheen. Bak daarna nog voor 20 minuten. Als de taart te donker wordt kun je er eventueel aluminiumfolie over leggen. Laat de taart volledig afkoelen.
Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers? Bekijk ze hier allemaal >
0 reacties