Lamsvulling
Verhit een scheut olie in een pan en bak de lamsbout om en om bruin. Pel de uien en knoflook en snijd ze fijn. Voeg ze, samen met de rozemarijn, toe aan het vlees en bak kort mee. Snijd de wortel en prei in stukjes en bak ze circa 5 minuten mee. Blus af met de wijn en de bouillon, voeg eventueel water toe als het vlees droogkookt. Laat de lamsbout op laag vuur, het liefst een halve dag, garen. Pluk of snijd het vlees in stukjes, zeef de bouillon en kook in tot een jus.
Groentevulling
Schil en snijd de aardappels en meiknollen in gelijke stukken. Kook de aardappels gaar in water met zout en giet ze af. Snijd de courgette, wortel en meiknollen in stukjes en blancheer de groente beetgaar. Snijd de tomaten in blokjes.
Deeg
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Meng de ingrediënten voor het deeg en laat het deeg circa 1 uur rusten in de koelkast. Vul de taartschaal met het gestoofde lamsvlees, aardappels en groente. Bestrooi met de tomaten en schenk de jus erover. Rol het deeg uit en dek de taart af met een plak deeg. Maak er een klein schoorsteentje op zodat de stoom kan ontsnappen en bestrijk het deeg met ei. Bak de taart in de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
0 reacties