Rudolph van Veen

Ingredienten

24
Porties

Stroopkoeken

  • 300 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 175 g boter
  • 2 eidooiers
  • 75 g bruine basterdsuiker
  • 100 ml appelstroop

Extra nodig

  • plasticfolie
  • bakpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 25 minuten
Meng de bloem met het bakpoeder en kaneelpoeder. Meng de boter met de eidooiers, basterdsuiker en de appelstroop. Meng het bloemmengsel door het botermengsel en kneed tot een glad deeg. Vorm het deeg tot een “baksteensteenvorm”. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 1 uur in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd het deeg in plakken van circa 5 millimeter dik en verdeel over de bakplaat. Bak de koekjes in circa 15 minuten krokant en gaar.

Geef je waardering

28
Stroopkoeken