Stroopkoeken

18
Makkelijk
Stroopkoeken

Bereidingswijze

10 minuten kooktijd
1 uur en 25 minuten totale tijd
Meng de bloem met het bakpoeder en kaneelpoeder. Meng de boter met de eidooiers, basterdsuiker en de appelstroop. Meng het bloemmengsel door het botermengsel en kneed tot een glad deeg. Vorm het deeg tot een “baksteensteenvorm”. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 1 uur in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd het deeg in plakken van circa 5 millimeter dik en verdeel over de bakplaat. Bak de koekjes in circa 15 minuten krokant en gaar.

Ingredienten

24
Porties

Stroopkoeken

  • 300 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 175 g boter
  • 2 eidooiers
  • 75 g bruine basterdsuiker
  • 100 ml appelstroop

Extra nodig

  • plasticfolie
  • bakpapier
Stroopkoeken
Geef je waardering
18