Streuseltaler

9
Makkelijk
Streuseltaler

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Koekdeeg
Verwarm de melk tot handwarm en los de gist hierin op. Maak een kuiltje in de bloem en strooi zout over de rand. Meng in het kuiltje suiker, boter, ei en het gistmengsel. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Dek het deeg af en laat het in een met bloem bestoven mengkom circa 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Steusel
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Wrijf het vanillemerg met de bloem, boter en suiker tot kruimels.

Opbouw
Verwarm de oven voor op 180°C. Kneed het gerezen deeg door en verdeel in 6 gelijke delen. Rol de deegbollen plat tot een cirkel en verdeel de streusel erover. Leg de koeken op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 18 minuten goudbruin en gaar. 

Garneerglazuur
Roer de poedersuiker met het water tot een dun glazuur. Bestrijk de gebakken koeken met het glazuur.

 

Ingredienten

6
Porties

Koek

  • 70 ml melk
  • 0.5 zakje gedroogde gist (3.5 g)
  • 150 g bloem
  • 1 mespuntje zout
  • 30 g suiker
  • 25 g boter
  • 0.5 ei

Steusel

  • 0.5 vanillestokje
  • 250 g bloem
  • 200 g boter
  • 200 g suiker

Garneer glazuur

  • 3 el poedersuiker
  • 1 scheutje water

Extra nodig

  • bakplaat
  • bakpapier
  • kwast
Streuseltaler
Geef je waardering
9