Streik uit Aruba (Vispannenkoekjes) & bakbanaan met kaneel

2
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Bakbanaan
Verwarm de oven voor op 175 °C. Breng het water met de suiker, margarine en kaneel aan de kook. Pel de bananen en snijd ze in dikke plakken. Giet het kaneelmengsel in een kleine ovenschaal en voeg de bananen toe. Dek af met aluminiumfolie en bak ze circa 30 minuten in de oven.

Vispannenkoekjes
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de vis in circa 4 minuten gaar. Leg de vis in een kom en laat een beetje afkoelen.

Pel en snipper de ui. Snijd de tomaat in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaat fijn. Snijd de peper fijn. Verhit olie in de pan van de vis en fruit de ui, tomaat en peper.

Pluk de vis los met een vork. Kluts de eieren in een tweede kom, voeg de vis toe en roer goed door. Voeg als laatste de afgekoelde groente toe. Voeg eventueel wat bloem toe mocht het beslag te waterig zijn.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en schep het beslag met een soeplepel in de pan. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten in circa 4 minuten lichtbruin. Herhaal tot het beslag op is.

Serveer de pannenkoekjes met de bakbananen en eventueel brood.

Ingredienten

4
Personen

Bakbanaan

  • 200 ml water
  • 3 el bruine basterdsuiker
  • 2 el margarine
  • 4 tl kaneelpoeder
  • 2 rijpe bakbananen

Vispannenkoekjes

  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 1 peper
  • 450 g kabeljauwfilet
  • olie
  • 3 eieren
  • bloem

Serveren

  • brood

Extra nodig

  • kleine ovenschaal
  • aluminiumfolie
Geef je waardering
2