De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

streik uit aruba (vispannenkoekjes) & bakbanaan met kaneel

45 MIN
Streik uit Aruba (Vispannenkoekjes) & bakbanaan met kaneel

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bakbanaan
Verwarm de oven voor op 175 °C. Breng het water met de suiker, margarine en kaneel aan de kook. Pel de bananen en snijd ze in dikke plakken. Giet het kaneelmengsel in een kleine ovenschaal en voeg de bananen toe. Dek af met aluminiumfolie en bak ze circa 30 minuten in de oven.

Vispannenkoekjes
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de vis in circa 4 minuten gaar. Leg de vis in een kom en laat een beetje afkoelen.

Pel en snipper de ui. Snijd de tomaat in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaat fijn. Snijd de peper fijn. Verhit olie in de pan van de vis en fruit de ui, tomaat en peper.

Pluk de vis los met een vork. Kluts de eieren in een tweede kom, voeg de vis toe en roer goed door. Voeg als laatste de afgekoelde groente toe. Voeg eventueel wat bloem toe mocht het beslag te waterig zijn.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en schep het beslag met een soeplepel in de pan. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten in circa 4 minuten lichtbruin. Herhaal tot het beslag op is.

Serveer de pannenkoekjes met de bakbananen en eventueel brood.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker