Bak deze heerlijke stoutcake met nectarines. Het zal je zonder twijfel smaken. 

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

12
Personen

Stoutcake

  • 65 g witte chocolade
  • 200 g stoutbier
  • 250 g boter
  • 250 g patentbloem
  • 50 g cacaopoeder
  • 1/2 tl fijn zout
  • 5 g bakpoeder
  • 250 g rietsuiker
  • 250 g ei

Gebakken nectarines

  • 10 nectarines
  • 2 tl vanillepasta of -extract
  • 100 g honing
  • 1 sinaasappel

Benodigdheden

  • ovenschaal 20x30 cm

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Stoutcake
1) Verwarm de oven voor op 170˚C. Breng het bier in een klein pannetje aan de kook en smelt de chocola en de boter hier in. Doe de bloem in een andere kom en meng dit met het cacaopoeder, zout en het bakpoeder.

2) In de kom van de mixer doe je de suiker en het ei samen en klop dit net zo lang tot het mooi licht en luchtig is geworden. Giet nu de gesmolten chocola met bier erin en gebruik een spatel om het te mengen. Als laatste doe je de bloem erin en dit spatel je even goed door.

3) Vet de ovenschaal goed in met wat boter. Je kunt het desgewenst nog bekleden met wat bakpapier om zeker te zijn dat het makkelijk uit de schaal komt. Giet het beslag in de ovenschaal en bak het voor ongeveer 40 minuten of tot een prikker er schoon uitkomt.

Gebakken nectarines
1) Snijd de nectarines open en haal de pitten eruit. Je hoeft ze niet te schillen. Leg de nectarines in een ovenschaal. Rasp de sinaasappel en pers het sap eruit.

2) Verwarm de honing in een pannetje met de vanillepasta. Roer dit even door elkaar. Meng het sinaasappelsap en de rasp ook door de honing en giet het geheel over de nectarines. Zet de ovenschaal met de nectarines in de oven op 200˚C voor ongeveer 12 minuten. Leg de vruchten na bakken (en afkoelen) op de cake. Als laatste giet je de overgebleven saus uit de ovenschaal eroverheen.

Geef je waardering

22
CHOCOLADE PLAATCAKE 3.jpg
CHOCOLADE PLAATCAKE 1.jpg