Bak deze heerlijke stoutcake met nectarines. Het zal je zonder twijfel smaken. 

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

12
Personen

Stoutcake

  • 200 g stoutbier
  • 65 g witte chocolade
  • 250 g boter
  • 250 g patentbloem
  • 50 g cacaopoeder
  • 2 g fijn zout
  • 5 g bakpoeder
  • 250 g rietsuiker
  • 250 g ei

Gebakken nectarines

  • 10 nectarines
  • 2 vanillestokjes
  • 100 g honing
  • 1 sinaasappel

Extra nodig

  • ovenschaal 20x30 cm

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Stoutcake 
Verwarm de oven voor op 170˚C. Doe het bier in een steelpan en breng aan de kook. Smelt de chocola hierin samen met de boter. Zeef de bloem met cacaopoeder, zout en bakpoeder. Doe de suiker en het ei in de kom van de mixer en klop dit luchtig. Spatel het chocolademengsel door het eimengsel en spatel als laatste de bloem erdoor. Vet een ovenschaal van ongeveer 20 x 30 cm in. Giet het beslag in de schaal en bak de cake in de oven voor 40 minuten of tot een prikker er schoon uitkomt. 

Gebakken nectarines 
Halveer de nectarines en ontpit ze. Rasp de sinaasappel en pers het sap uit. Snijd de vanillestokjes open en schraap het merg eruit. Verwarm de honing met de stokjes en het merg. Giet de honing over de nectarines en vervolg met het rasp en sap. Bak de nectarines op 200 ˚C voor circa 12 minuten. Leg de nectarines dakpansgewijs op de cake en giet als laatst de saus erover. 

Geef je waardering

19
CHOCOLADE PLAATCAKE 3.jpg
CHOCOLADE PLAATCAKE 1.jpg